Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Stelling: ‘Android nog niet geschikt voor camera’s’

Stelling: ‘Android nog niet geschikt voor camera’s’
Dennis de Vries

Brekend nieuws op het gezaghebbende 43rumors.com. Volgens hun heeft camerafabrikant Olympus bevestigd dat ze nog niet aan de Android-camera’s willen. Olympus topman Toshi Terada vertelde aan een ander gezaghebbend medium dat Android-camera’s nog niet erg geslaagd zijn. Dat gezaghebbende medium waren wij overigens, maar dat geheel terzijde. Ja, dit is een schaamteloze vorm van zelfbevlekking.

In een vorig leven, in een andere setting hebben wij regelmatig Android naar voren geschoven als een ideaal besturingssysteem voor camera’s. Dat doen we nog steeds. Het mobiele besturingssysteem Android is veelzijdig, gemakkelijk in gebruik en prima aan te passen door fabrikanten. Daarnaast biedt het een keur aan apps, ook voor gebruik met de camera –  kun je gemakkelijk alles delen met sociale media en is het uitermate geschikt voor mobiele apparaten. Zeker als je ziet met welke horkerige manieren camerafabrikanten aankomen kakken om je foto’s via de camera te delen op Facebook, dan is Android geen overbodige luxe.

Vooral Samsung verhoorde onze gebeden. Eerst met de Samung Galaxy Camera. Android op een camera. Cool. Maar op een ander niet onbelangrijk vlak, de beeldkwaliteit, liet dat apparaat flinke steken vallen. Ze geven niet op, nu heeft Samsung met de Galaxy NX een heuse systeemcamera voorzien van Android. Hoezee!

Maar meneer Terada is daar niet van onder de indruk. In het interview met Draadbreuk zei hij: “Momenteel zijn fototoestellen met Android nog niet erg geslaagd. We kijken eerst wel wat de markt ervan vindt, wij hoeven op dat vlak niet vooraan te lopen.” Wij hebben een betere oplossing voor meneer Terada; we kijken even wat jullie er van vinden. Vandaar de stelling:

Momenteel zijn fototoestellen met Android nog niet erg geslaagd

‘Android is nog niet geschikt voor camera’s’

 

Wij houden van discussie, jullie ook. Reageren mag dus in de comments! De leukste reacties zullen worden voorgedragen in het alomgeprezen techprogramma Uitbuiken, aankomende maandag. Mocht je je ongebreidelde mening niet op het internet durven te zetten? Een mailtje sturen mag ook: uitbuiken@draadbreuk.nl onder vermelding van – jawel – stelling.

Tot slot: ben je een Twitter-addict, dan geven we je ook daar een podium: reageer met de hashtag #draadbreukstelling

Reacties

 1. Johan

  Ik vind inderdaad dat Android nog beter geoptimaliseerd moet worden voor camera’s

 2. Broodje_kaas

  Wat een onzin! Voor een camera is het besturingssysteem absoluut niet van belang, zolang de camera-app maar goed is uitgewerkt en gebruiksvriendelijk is. Android lijkt mij prima, maar zélfs Symbian met een kei van een camera-app is voldoende.

 3. stijn v brummelen

  De camera app is heel belangrijk. De stock Android app is niet goed genoeg voor professionele camera’s of gewoon compact camera’s.
  Ik vindt de rest van het besturingssysteem goed genoeg voor een camera. Je hebt instagrAm facebook etc. Dat is echt wel heel handig.

 4. Mund vetter

  Ik ben het oneens met de stelling. Je android Smartphone kan toch ook gewoon foto’s schieten, alleen de kwaliteit van de foto’s is simpel weg slechter. Het argument dat de stock camera app niet goed werkt is ook onzin, de fabrikant zelf kan namelijk zijn eigen app maken.

  Maar ik vind wel dat fototoestellen langzamerhand voor de gewone consument een beetje overbodig beginnen te worden. Ik zie namelijk meer toekomst in een smartphone met een goeie camera (denk aan de Nokia Lumia 1020).

 5. job

  Android is te uitgebreid voor een camera want het doel van een camera is dat je er foto’s mee kunt maken maar met android kun je zoveel meer en dat hoeft niet allemaal met een camera te kunnen.Het zou mooier zijn als samsung of een ander merk een apart besturingssysteem ging maken gebaseerd op android voor camera’s. Die precies de functionaliteit bied van een camera en wat fijne extra’s (zoals bv een facebook en twitter,instagram,)

 6. Sianto

  Het probleem van Android is dat je het elke dag aan de lader moet leggen. Dat hoeft bij een camera zonder Android niet. Android is nog lang niet klaar voor de camera. Eens dus.

 7. Jb

  In het hele begin was Android gemaakt voor camera’s, Denk alleen dat ze nu teveel doorontwikkeld zijn op de smartphonemarkt. Het had ( naar mijn idee ) een mooi besturingssysteem voor camera’s kunnen wezen.

 8. Max

  Ik vind Android op een camera een goed idee. Alleen zie je nu dat de prijs hoog is en de beeldkwaliteit laag. Het handige is dat je alles makkelijk kan delen en WiFi hebt

 9. Luca Middelkoop

  Ik vind het wel aardig werken ik ken iemand die hartstikke leuke fotos op facebook met zn galaxy camera

 10. draadbreukfan

  Ik heb zelf een galaxy camera en inderdaad er zitten een aantal leuke features op maar toch is het niet geschikt voor het echte camera werk. Volgens mij moet je dat ook niet willen.

  Voordelen:
  – foto’s direct kopieren naar dropbox (software is allemaal beschikbaar in het android platform)

  – internetten als je even geen ander device bij je hebt

  Nadelen:
  – batterij

  – opstarten duurt eeuwen
  – focus duurt erg lang vergeleken met echte camera

  Voor het delen van foto’s leuk maar dan heb je eigenlijk geen kwaliteit nodig dan gaat het om het moment en niet zozeer om de kwaliteit van de foto. Zijn maar weinig mensen die veel commentaar op facebook (of ander social media) geven over de kwaliteit.