Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk 101 van 2015: 101 t/m 76

Draadbreuk 101 van 2015: 101 t/m 76
Redactie

Tijd voor lijstjes, mensen! Net als in 2013 en 2014 presenteren wij vol trots onze Draadbreuk 101. Want een top-10 doet iedereen al en voor een top 2000 heeft alleen je opoe tijd. Wat waren de opvallendste tech-producten, trends, innovaties en hypes van 2015? We beginnen ons jaaroverzicht met de mindere goden. Zoals HTC dus in 2015 bleek te zijn. Maar gek genoeg ook Apple. 2015 was zo’n jaar, ja. Dit zijn nummer 101 tot en met 76!

 

>> Vergeet niet, er is meer! Check hier de nummers 75 t/m 51 van de Draadbreuk 101
>> En nog meer! Check de Draadbreuk 101 nummers 50 t/m 26
>> Meer? De Draadbreuk 101 nummers 25 t/m 6
>> En tot slot: Draadbreuk 101 de top 5

 

Omdat hij zo weinig kost

101: Alcatel OneTouch Watch101-alcatelwatch

Toen Alcatel uitkwam met zijn smartwatch en ‘m gewoon ‘Watch’ noemde, vonden we dat allemaal maar slappe hap. Wisten wij veel een paar maanden later niemand minder dan Apple precies hetzelfde zou doen. Alcatel OneTouch is niet alleen lui geweest op het gebied van naamgeving. Ook de software laat te wensen over. De interface van het naamloze OS is vrijwel volledig vierkant en hoekkig, wat nogal knullig overkomt op een rond beeldscherm. Apps installeren kan niet, waardoor je het zonder Fap Counter moet stellen en het bandje is oncomfortabel en laat vaker los dan Elsa van Frozen. Positieve punten? De usb-oplader zit op vernuftige wijze in het bandje verstopt. De software verbindt met zowel iOS als Android en hij kost niet veel. Genoeg om nipt een plekje te bemachtigen in onze gezaghebbende Draadbreuk 101.
Video: Alcatel OneTouch Watch valt vooral op door prijs

 

 

Sterrenstof

100: Tidal100-tidal

Afgelopen jaar was het jaar van muziekstreamingdiensten. Spotify heeft zichzelf inmiddels bewezen, dus duiken concurrenten op. Van Apple tot Aldi, ze willen allemaal een graantje meepikken. Tidal, met Jay Z aan het roer, begon veelbelovend. De dienst bood een hogere kwaliteit audio én beloofde artiesten eerlijker te vergoeden voor hun werk. Tot zover alles prima, maar toen kwam de lancering. Een hele lijst aan omhooggevallen artiesten kwam bij elkaar om in een tenenkrommende vertoning te vertellen hoe hard het nodig was dat ze meer geld kregen. De enige keren dat we daarna nog van Tidal hoorden, was als er weer een CEO opstapte.
Lezen: Tidal beter voor artiesten dan Spotify?

 

 

Gemaakt om te haten

99: Sony BSP6099-sonybsp60

Sony dacht lekker out-of-the-box bij het maken van deze BSP60. Een glanzende, bolvormige bluetoothspeaker, waarvan de speakers verstopt zitten onder Mickey Mouse-achtige oren die automatisch in- en uitschuiven. Hij heeft verschillende knipperende lampjes om een feestje te bouwen en doet door de wieltjes aan de onderkant zelf ook een aardig dansje. En hij lult ook nog eens terug als je ‘m een spraakcommando geeft. Minst populaire functie bij onze redactieleden: de wekkerfunctie waarbij hij niet alleen herrie maakt, maar ook snel wegrijdt zodat je wel je nest uit móet komen om ‘m stop te zetten. Geen topper in de lijst dus. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het belabberde geluid.
Video: Sony Smart Bluetooth Speaker BSP60 lijkt op Deadmau5
Video: Hoe cool zijn de Bluetooth-speakers van Sony, Samsung en Ultimate Ears?

 

 

Waarom?

98: Canon Powershot N298-canonpowershotn2

Wij dachten eigenlijk dat de Canon Powershot N van vorig jaar een eenmalige gekke uitspatting was van het anders vrij suffe cameramerk. Maar dit jaar deden ze er gewoon nog een schepje bovenop. Ook de Powershot N2 is voornamelijk ingericht om selfies mee te maken. Het beeldscherm klapt helemaal naar boven, zodat je precies kunt zien of jouw duckface wel goed in beeld is voor je afdrukt. De 16 megapixel camera is ook nog eens voorzien van 8x zoom, wat voor een selfiecamera best opmerkelijk is. Daarmee kun je dus tot diep in je eigen neusgat zoomen. Aan de andere kant, het feit dat er een dedicated camera bestaat die vooral geschikt is voor selfies, is al opmerkelijk genoeg. Beste Canon, is dit niet exact waar mensen hun telefoon voor hebben?
Kijken: Uitbuiken met de Powershot N2

 

 

Hunchback of the Apple Store

97: Apple Smart Battery Case97-applebatterycase

Er was een tijd dat Apple-design het summum van stijl was. De fabrikant wist bestaande objecten opnieuw een uiterlijk te geven dat naadloos bij het gebruiksprofiel pastte, en er ook nog eens verdomd lekker uit zag. Daarbij maakten ze zelden missers. Tot dit jaar. Met de Smart Battery Case slaan ze op twee punten de plank mis: ten eerste geven ze toe dat de iPhone 6S misschien best een grotere accu had kunnen gebruiken. Maar bovenal komen ze op de proppen met een accessoire dat je stijlvolle, slicke, strakke smartphone een bochel en een onderkin geeft. En dat voor slechts €119. De groeten.
Lezen: Smart Battery Case geeft iPhone bochel en onderkin

 

 

Epi-leren bandje

96: Sony Smartwatch 396-sonysmartwatch3

Je realiseert het je misschien niet, maar Sony is een dikke trendsetter op het gebied van smartwatches. Waar grote fabrikanten in 2015 pas met hun eerste smartwatch-poging aan kwamen kakken, is de Sony Smartwatch al toe aan zijn derde generatie. juist daarom is het zo bijzonder hoe weinig indruk het accessoire maakt. Met een belegen design en nauwelijks onderscheidende functies, is de Smartwatch 3 een apparaat om snel te vergeten. Tenzij je een exemplaar met het ijzeren schakelbandje neemt. Ger is nog steeds bezig haar op zijn arm terug te laten groeien.
Lezen: Vier foto’s die aantonen hoe lelijk de Sony Smartwatch 3 is

 

 

Bekijk deze video om verder te gaan

95: Angry Birds 295-angrybrids2

Het is alweer zes jaar geleden dat we voor het eerst kennis maakten met Angry Birds. De boze vogels die we keer op keer lanceerden naar de gammele bouwwerken van de kwaadwillende varkens, zijn sindsdien niet meer uit het gamelandschap weg te denken. De eerste échte opvolger moest dan ook aan hoge verwachtingen voldoen. Dat deed het deels. Aan het vertrouwde recept werd weinig gerommeld, wat prima is. Minder prima is de barrage aan reclamevideo’s waar je je als speler doorheen moet worstelen. Hey, de schoorsteen moet roken en dat is prima. Maar als ik nog één van die kutvideo’s moet kijken ben ik weg.
Lezen: Angry Birds 2 had leuker kunnen zijn

Onbreekbaar

94: Sonim XP794-sonimxp7

Sonim maakt telefoons die in de eerste plaats stevig moeten zijn. Modern en bruikbaar? Meh, dat staat op de tweede plaats. Met de XP7 hebben ze eindelijk telefoon die net zo onbreekbaar is als zijn voorgangers, maar dan wel met Android en een touchscreen. Dat moet gevierd worden op z’n Sonim’s. Dus goten ze het toestel in een blok gips en lieten journalisten het geval ‘un-block-en’. Lekker ludiek. Dat werkt misschien bij de zacht gekooktje eitjes van Tweakers en Nu.nl, maar als wij de opdracht krijgen iets stuk te hakken….Lang verhaal kort: dan kun je de stukjes onbreekbare telefoon met stoffer en blik bij elkaar vegen.
Video: Sonim XP7 kan kapot, ja echt

 

 

 

Inspiratie voor de iPhone

93: HTC One A993-htconea9

De geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaar en als 2015 iets heeft uitgewezen, dan is het wel dat HTC op alle fronten aan het verliezen is. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat de HTC One A9 direct weggezet werd als schaamteloze iPhone 6-kopie. Inderdaad, die twee toestellen lijken enorm op elkaar. Maar waarom zegt niemand dat de iPhone 6 wel heel erg geïnspireerd is door de eerdere HTC One-toestellen? Simpel, omdat HTC, hoe innovatief hun design ook is, niets meer voorstelt in een wereld waar alles een kloon van de iPhone is.
Lezen: 7 punten waarop de HTC One A9 helemaal geen iPhone-kloon is

 

 

Verticaal video mag weer

92: Meerkat92-meerkat

Zag je voor mei 2015 iemand met zijn smartphone filmen en hield die zijn telefoon rechtop? Dan kon je zonder pardon het apparaat uit zijn handen slaan. Meerkat veranderde dat. De app was dé hype van hipsterfestival SXSW, en dan ben je als app ontwikkelaar praktisch binnen. Iedereen wilde livestreamen via Twitter met deze nieuwe app. Ineens waren verticale video’s niet langer voorbehouden aan je grootmoe met haar eerste camphone, maar haastte iedereen die hip was zich om de inhoud van zijn koelkast in portretmodus te livestreamen. Na de hype holde het bergafwaarts met de aandacht voor de app, zeker toen Twitter zelf met het soortgelijke Periscope op de proppen kan. Uiteindelijk zijn we terug bij af. Als je nu iemand wijst op zijn VVS-filmgedrag, dan krijg je waarschijnlijk te horen: “Sssst, ik heb net vier kijkers op mijn livestream!”
Video: Uitbuiken met Meerkat

 

 

Wonderlijk stroomloos

92: Oaxis Bento91-oaxisbento

Accu’s zijn kut. Zelfs de beste accu is op een gegeven moment leeg en dat ‘gegeven moment’ is ook altijd het moment waarop het even nét niet lekker uitkomt. Maar stekkers zijn ook kut. Goed, je hebt eindeloos stroom, maar kunt ook nergens heen. Vooral voor een draagbare speaker is dat lastig, omdat dat ‘m een stuk minder draagbaar maakt. Daarom staat de Oaxis Bento in deze lijst, die we tegenkwamen op het MWC. De draagbare speaker heeft geen snoer, maar óók geen accu. Via een ingenieus mechaniek versterkt het de audio van elke smartphone die je op het plateau legt, zonder daarvoor stroom te gebruiken. Wonderlijk, maar ook met één nadeel. Het geluid. Dat is namelijk kut.
Video: Oaxis Bento leuk bedachte speaker, verder een troepje

 

 

Ti-ta-Taylor

90: Apple Music90-applemusic

Naast Tidal kende 2015 nóg een nieuwkomer die Spotify het leven zuur moest maken. Apple ging zich bemoeien met het muziekstreamen en dat moet je dan wel serieus nemen. Als Apple het namelijk handig zou spelen en de miljoenen en miljoenen iPhone-gebruikers weet te paaien, dan kan spotify wel inpakken. Zo’n vaart loopt het vooralsnog niet. Daarvoor is de interface nog te onhandig en te onoverzichtelijk. Komt nog eens bij dat Beats 1, het gehypte ‘always on, worlwide’ radiostation dat erbij hoort, geen deuk in een pakje boter schopt. Maar vlak Apple Music niet helemaal uit. Momenteel is het dé dienst waar je moet zijn om een stevig potje Taylor Swift te streamen.
Lezen: Ik luisterde een dag lang Beats 1 zodat jij het niet hoeft te doen

 

 

Veel wheel, weinig cool

89: Coolwheel89-coolwheel

De Segway. We hebben er jarenlang smakelijk om gelachen. Het was, op het dragen van een Google Glass na, de beste manier om eruit te zien als een overdreven nerd met geldingsdrang. Maar in 2015 werden voertuigen waarop je moet balanceren om je voort te bewegen ineens sociaal geaccepteerd. Zo maakten we kennis – en deden we een race – met de Coolwheel, een elektrische eenwieler waarop je moest gaan staan en dan zou de rest vanzelf gaan. Wat de rest was? Veel gestruikel, gevloek en een faceplant of twee. En dan hebben we de zijwieltjes er nog niet eens vanaf gehaald.
Video: Heel vaak op je bek gaan bij een Coolwheel-race

 

 

 

Spetter, spatter, spater

88: Sony Xperia M4 Aqua88-sonym4aqua

Waterdichte telefoons hebben bij ons altijd een streepje voor en de waterdichte telefoons van Sony helemaal. Qua uiterlijk zien die er namelijk uit alsof ze een vergadering met de directie ingaan, terwijl ze in feite zo van de glijbaan bij het tropisch zwemparadijs kunnen. De Sony Xperia M4 Aqua, de meest in het oog springende lancering van Sony op het MWC 2015, voegt daar nog twee pluspuntjes aan toe. De eerste is de prijs: Sony maakt met de M4 ook zijn midrangers waterdicht. De adviesprijs van €299 is niet om wakker van te liggen. Ten tweede heeft Sony iets gevonden op klepgate. Vanaf nu is het niet meer nodig dat waterdichte toestellen hun veelgebruikte USB-aansluiting achter een knullig plastic klepje stoppen. Dat is vooruitgang, mensen.
Video: Sony duikt erin met Xperia M4 Aqua

 

 

Het oranje van de techwereld

87: HTC One M987-htconem9

De HTC One M9 is een beetje als het Nederlands elftal. Oranje hóórt op een eindtoernooi zoals het vlaggenschip van HTC in de Draadbreuk 101 hoort. Maar soms zit het er gewoon niet in. Het Nederlands elftal stapelde blamage op blamage en redde het uiteindelijk niet tot het EK 2016. HTC liet met de One M9 eigenlijk ook niets zien, in ieder geval niet wat we nog niet eerder gezien hadden. Waarom de One M9 dan wel in deze lijst staat, terwijl oranje niet naar het EK mag? Omdat wij, anders dan de voetbalgoden, wél genade kennen. Alleen daarom.
Video: 3 opvallende punten van de HTC One M9

 

 

Send out the drooones

86: Sphero BB-8: 86-spherobb8

Neen, bij Draadbreuk tref je geen Star Wars-fans aan. Dus bewaar je geleuter over wookies en Jar Jar maar lekker voor als je bij oma op de koffie bent. Deze Sphero BB-8 had er voor ons niet perse in deze lijst gehoeven, maar we konden er ook moelijk omheen. Het rollende balletje met magneethoofdje prijkte stijf bovenaan elke cadeautips-voor-de-feestdagen-opsomming van elke techsite die wij gezien hebben. Waarom? Omdat het Star Wars is en je kunt geen zelfrespecterende technerd zijn zonder keihard te zuigen aan de tiet van Disney’s allesverkopende merchandise-afdeling. De feestdagen zijn nog niet voorbij, dus trek lekker €170 uit voor dit ding. Kun je twee keer mee spelen, kan hij daarna stof verzamelen. Maar dan hoor je er wel weer helemaal bij.
Video: Star Wars BB-8 droid: (g)een preview

 

 

The loudest phone on earth

85: Marshall London85-marshalllonden

De naam Marshall ken je natuurlijk van die batterij aan versterkers en speakers die opgesteld staan achter elke rockband die je ooit hebt gezien. Het merk gaat onafscheidelijk gepaard met het geluid van scheurende gitaren. Als je voor de spiegel drie keer de naam hardop uitspreekt groeit je baard tien centimeter en werpen zich drie vrouwen aan je voeten. Dat hele gevoel hebben ze nu ook in een smartphone trachten te vangen. Is dat gelukt? Deels wel. Qua prestaties en specs is de Marschall London niets om warm voor te lopen. Maar het design zit vol ruige details. Zoals de dubbele 3,5mm jackplug en het volumewieltje aan de zijkant. Die laatste gaat, als je hard genoeg draait, tot standje 11.
Kijken: Techendraads met Marshall London

 

 

Beugelnekkie

84: Sony NWX-WS61384-SonyNWX-WS613

Het kan gewoon nog hoor. In 2015 is één van de 101 meest interessante gadgets een mp3-speler. Van Sony. Dat is minder gek dan het klinkt. De Sony NXW-WS613 is gemaakt voor bij het sporten. En aangezien we geen zin hebben om naast onze fitnessband en headset óók nog een smartphone in ons aerodynamische spandex broekje te stoppen, biedt een mp3-speler uitkomst. Zeker deze, want als hij eenmaal in je oor zit, maakt het niet meer uit. Welke sport je ook beoefent. Al train je voor de UFC-finale, deze oordopjes blijven gewoon zitten. En door een soort zegelring met knoppen kun je de muziek gemakkelijk bedienen. Klein nadeel is wel dat ze er niet geweldig uitzien. Het houdt een beetje het midden tussen buitenboordbeugel en gehoorapparaat. Maar wat maakt dat uit? Niemand ziet er gelukkig uit tijdens het joggen. Dit kan er nog wel bij.
Review: Sony NWX-WS613 fijn, maar je loopt aardig voor lul

 

 

Note is dood

83: Samsung Galaxy Note 583-samsunggalaxynote5

De lancering van een Samsung Galaxy Note was altijd een moment om naar uit te kijken. De lat kwam daarmee voor alle smartphonefabrikanten weer een paar tredes hoger te liggen. En dan was er natuurlijk dat gekke pennetje, waarin elk jaar weer meer gekke functies gestopt werden. Maar dit jaar moesten we het in Nederland zonder doen. De reden: niemand hier die dat pennetje ooit gebruikte. Dus dan kun je net zo goed een Galaxy S6 Edge kopen. De Note 5 ging aan ons voorbij en dat vinden we jammer. We hadden maar graag de stylus verkeerd om in de behuizing gestopt. Alleen maar om te kijken wat er gebeurde. Voor research, mensen. Voor research.
Lezen: Samsung Galaxy Note 5 niet naar Europa vanwege pennetje

 

 

Apple Watch met Android Wear

82: Asus Zenwatch 282-asuszenwatch2

Asus had met de originele Zenwatch al een van de meer stijlvolle Android Wear watches gemaakt. Met deze opvolger doen ze daar nog een tandje bij en zetten ze rechtstreeks de aanval in op de Apple Watch. Dat is ambitieus, maar de Zenwatch 2 trekt alles uit de kast. Twee verschillende formaten horloge, drie verschillende kleuren (waaronder rose gold!) en een hele serie aan verschillende bandjes in verschillende materialen. Tel daarbij op de mogelijkheid om via de bijgeleverde app je eigen watchface te ontwikkelen en je kunt moeilijk zeggen dat hij niet mooi is. Maar het beste is misschien nog wel de prijs. Voor de prijs van een Alcatel Watch krijg je een Apple Watch-kloon, maar dan met Android Wear.

 

 

Grow the fuck up

81: Huawei P881-huaweip8

Gemaakt van metaal? Check! Platte behuizing? Check! Prima specs? Check! Vriendelijk prijsje? Check! Huawei verkoopt wereldwijd een miljoenmiljard smartphones en dat is gezien hun vlaggenschip de P8 geen wonder. Enige kritiek die je kunt hebben op de Chinese fabrikant is dat ze verdomme eens volwassen moeten worden. Vooral hun eigen Emotion UI interface hangt van de 1-op-1 kopietjes aan elkaar en de extra functies als Knuckle Sense technologie en maak-van-je-eigen-gezicht-een-magna-poppetje filters in de camera zitten meer in de weg dan dat ze goed doen. Met minder gimmicks en meer zelfvertrouwen in het eigen kunnen, had dit een pracht van een toestel kunnen zijn met top-notering. Nu leverde het in ieder geval een hilarische persconferentie op. Ook wat waard.
Video: Alles wat er mis ging bij de Huawei P8 lancering

 

 

 

Platte grappen

80: New Macbook 201580-applenewmacbook

De nieuwe Macbook, in maart dit jaar gepresenteerd, maakt dat de eerdere Macbook Air onzeker aan een dieet van bleekselderij en spa rood met wodka gaat. De 12 inch laptop is dichtgeklapt slechts 13,1 mm dik. Apple heeft daarvoor weer alles uit de design-kast moeten trekken. Zo hebben ze een compleet nieuw toetsenbord ontwikkeld met een nieuw mechanisme dat minder ruimte inneemt. Kudo’s daarvoor, maar een platte behuizing betekent ook dat er geen ruimte is voor andere belangrijke zaken. Zoals aansluitingen. De Macbook moet het doen met één USB-C poort. En die heb je niet alleen nodig voor je USB-accessoires, maar ook voor het opladen. Knap lastig dus, en we zouden dit als een enorm nadeel beschouwen ware het niet dat deze suffe actie van Apple uiteindelijk leidde tot het grappigste filmpje van 2015.
Lezen: Fapfapfap, Apple presenteert gouden Macbook

 

 

Net echt

79: LG Watch Urbane79-lggwatchurbane

Het grote nadeel van smartwatches in het begin van dit jaar was nog: die dingen waren hondslelijk. Dat is snel en voortvarend aangepakt door een aantal fabrikanten, LG voorop. Zij keken nog eens goed naar hun eigen LG G Watch R, gingen terug naar de tekentafel en kwamen uiteindelijk met de LG Watch Urbane. Hiermee kun je rustig over straat zonder nagewezen te worden. Het toestel draait nog steeds op Android Wear en doet verder weinig wat andere smartwatches niet ook al kunnen. Het enige verschil is dat deze smartwatch qua uiterlijk het meest in de buurt van het klassieke horloge komt. Dat is zo’n beetje het grootste compliment wat je deze nieuwe productgroep kunt geven: “Wow, hij lijkt best wel op datgene wat we al ruim honderd jaar hebben. Kudo’s!”
Video: LG Watch Urbane lijkt zowaar zinnig

 

 

Did they blew it?

78: Apple Pencil78-applepencil

Het was geen goed jaar voor Apple design. Eerder noemden we al de Smart Battery Case en de Macbook zonder aansluitingen. En dan was er nog deze stylus. Op het eerste gezicht prima – wat kan er mis zijn met een potloodvormig ding – maar dan moet je ‘m opladen en steekt hij klungelig uit de lightning-connector van je iPad. Het feit dat Apple Pencil überhaupt bestaat is al een klein wonder. Was het niet Steve Jobs zelf die zei: “If you see a stylus, they blew it.” Goed, dat was wel in een iets andere context. Deze Pencil is voor de anderhalve kunstenaar die exclusief op zijn iPad werkt. En daar is het dan toevallig wel de best beschikbare stylus voor.
Lezen: Deze gejatte innovaties gaat Apple wél groot maken

 

 

Selfiestick met propellors

77: Lily Camera drone77-lilydrone

Aan camera drones hebben we geen gebrek meer. Maar de Lily is anders. Zijn enige doel is het filmen van zijn eigenaar. Een soort selfiestick dus, maar dan eentje die om je heen cirkelt. Supertof als je van een piste af raast of door een skatepark scheurt. De makers kregen onlangs $14 miljoen om het apparaat ergens komende zomer op de markt te krijgen. Waarom schreven we destijds dan dat dit een verschrikkelijk idee is? Omdat het grote publiek hier niet mee om kan gaan. Je kunt geen stad meer doorlopen of je struikelt nu nog over de selfiesticks van camerageile toeristen. Daar kunnen we mee leven. Maar als deze drone straks uit is, betekent het waarschijnlijk dat we voor het Paleis op de Dam van onze fiets gevlogen worden door toeristen met selfiedrones. Daar kan Lily niets aan doen, toeristen zijn gewoon stom.
Lezen: Lily Camera Drone is een geweldig, nee verschrikkelijk idee

 

 

Luisterpaal

76: Amazon Echo76-amazonecho

De Amazon Echo is geen gewone Bluetooth-speaker waarop je een moppie muziek in je huiskamer kunt luisteren. Hij geeft niet alleen geluid, hij luistert ook naar je. Letterlijk. Stel de ingebouwde spraakassistent ‘Alexa’ een vraag en Echo pikt ’t op en geeft antwoord. Dat is ergens wel creepy, alles wat je zegt in je eigen huis wordt dus waarschijnlijk naar de Amazon servers verstuurd. Maar daar krijg je wel wat voor terug. Iemand die zonder morren je to-do lijstjes bijhoudt bijvoorbeeld. Of iemand die je desgevraagd weersvoorspellingen geeft. Vermoedelijk heeft Amazon Echo ook antwoord op de eeuwenoude vraag: “Wie is de burgemeester van Wezel?”.

 

>> Maar wacht, er is meer! Check hier de nummers 75 t/m 51 van de Draadbreuk 101
>> En nog meer! Check de Draadbreuk 101 nummers 50 t/m 26
>> Meer? De Draadbreuk 101 nummers 25 t/m 6
>> En tot slot: Draadbreuk 101 de top 5