Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Handig! Dit is een popsocket

Handig! Dit is een popsocket
Redactie

Ja, we worden oud. Want wij vroegen ons na het zien van wat vloggers wat af. Iets essentieels. Want wat is toch dat ding dat bij iedere selfie om hun vinger hangt? Welnu: het antwoord is hier. Het is een pop socket.

Huh? Wat gebruiken die gestylde influencers nou eigenlijk? Wat is een popsocket precies?
Een popsocket is een ontzettend functionele toevoeging aan de smartphone als je heel veel foto’s of video’s schiet. Het ding is er echt in alle soorten en maten en verkrijgbaar in diverse kleuren.

Waarom is zo’n ding precies handig? Nou, omdat ze vooral voor meer en betere grip zorgen tijdens het vasthouden van je oh zo dure smartphone. Je wil niet dat je tijdens het showen van je nieuwe outfit je Galaxy of iPhone opeens in je inloopkast dondert, natuurlijk.

Koen Kardashian met pop socket
Dit is Koen Kardashian. Een bekende Nederlander met popsocket.

Tegelijkertijd hebben ze vaak een ringetje, die er een beetje uit ziet als zo’n ding die je hebt om je sleutels bij elkaar te houden. Dat ringetje is een soort standaard, waardoor je makkelijk selfies kunt schieten zonder dat je een smartphone in de hand houdt.

Een popsocket plak je in feite op de achterkant van je smartphone. Zo’n ding is namelijk voorzien van speciale gel die kleeft. En het mooie: die gel geeft geen lelijke lijmresten én de pop socket is er weer af te halen en weer te bevestigen. Daarmee is het met recht een zeer flexibel ding.

Wij kennen deze mevrouw echt niet, maar ze gebruikt een popsocket. Dan weet u dat.

Ervaring leert dat de meeste influencers het ding er overigens zelden of nooit eraf halen. En dat snappen wij ook wel weer, want dat wordt onmogelijk veel gedoe, natuurlijk.

Zo’n popsocket werd eerst een beetje belachelijk gemaakt. het had dezelfde vibe als bijvoorbeeld een selfiestick, maar tijden veranderen. Met dank aan de influencers is een popsocket cool om te gebruiken. Ook is het een stuk beter voor je vingers. Het klinkt hilarisch maar: een smartphone zorgt dus echt voor een nieuwe vorm van RSI.

En bij een der onzer redacteuren – we noemen zijn naam even niet – is de pink al geslachtofferd: die staat zo scheef als het maar kan. Goed, dat hij op 10-jarige leeftijd een keer goed op zijn plaat ging en daarbij vol op zijn pink viel, droeg daar ook niet aan bij, maar feit is: een pop socket voorkomt dat soort narigheid.

Scheef, die pink.

Kortom: die popsocket is zo slecht nog niet. Maar er rest ons wel een belangrijke vraag: WAAROM GEBRUIKT OPPERINFLUENCER SYLVIE MEIS GEEN POP SOCKET?

Het antwoord lezen we graag in de mail…