Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

LG HOM-BOT Square review

Ger
  • Op 21 juli 2014

Reviewoverzicht

Zuigen
6.5
Prijs/Kwaliteit
7
Functies
8
Heb-factor
8.5

Zuigt niet

+ Ideaal voor luie mensen
+ Eenvoudig in gebruik
+ Laadt zichzelf op

- Lang niet altijd bruikbaar
- Is 400 euro niet wat veel?

Een robotstofzuiger reviewen. Draadbreuk doet het gewoon. Alleen ook weer niet. Dat klinkt gek, maar de LG HOM-BOT Square zuigt niet echt. Hij veegt eerder stof bijeen. Huh? Bekijk onze uitgebreide review. 

De LG HOM-BOT is een der velen automatische stofzuigers. Zelf dus niet meer alle hoekjes en gaatjes opzoeken en je in allerlei hoogst irritante bochten wringen om je huis aan kant te krijgen. Nee, de LG HOM-BOT doet dat middels allerhande sensoren en camera’s helemaal zelf. En dat is natuurlijk ontzettend handig. Is wel de vraag: werkt dat?

In het kort: ja, maar daar moeten we wel enige nuances bij plaatsen. De HOM-BOT is een stofzuiger ‘voor erbij’. Waarom?

Stofbijeenraper

De LG VHOM-BOT3 SQUARE (dat is zijn volledige naam) is namelijk niet een echte stofzuiger. Het is een stof-bijeenraper. Via twee bezems aan de voorzijde (met elk drie mini-bezempjes) wordt stof in een razendtempo geveegd naar de opvangbak in het midden. Dat vegen zorgt direct voor een probleem, want echt flinke troep ga je niet met slechts vegen opruimen. Laat je een glas vallen? Dan moet je toch echt met een stoffer-en-blik of een flinke Dyson-unit aan de gang. Zeker grote stukken glas zal het apparaat nooit zijn opvangbak in kunnen schuiven.

Temeer omdat het opvangbakje van de HOM-BOT Square niet heel veel stof en rotzooi aan kan. Het apparaatje bliept niet voor niets vrolijk ‘please empty the dustbin after completed’  bij de start van iedere stofzuigmodus. Volgens de PR-mannen en vrouwen van LG Benelux is dit overigens niet direct nodig, wij zien dat toch wat anders. Het hangt vermoedelijk af van hoe vies je huis is

Tapijten te lijf

Je kunt de stofbijeenraper via allerlei routes je huis van stof laten ontdoen. Zo is er zig-zag modus, waar ‘ie letterlijk door de kamer heen zigzagt en een speciale ‘Turbo’, voor wanneer je tapijten te lijf wil gaan. Via de software ‘My Space’ – niet te verwarren met het halfdode sociale netwerk – kun je zelf aangeven welke plekken de stofzuiggadget moet afstoffen, wat handig is om bijvoorbeeld moeilijke plekken te ontwijken.

Geen overbodige luxe, want het eerste wat opvalt wanneer je de LG HOM-BOT gebruikt is het feit dat hij zo’n beetje alles probeert op te vegen. Heb je een pen of sok op de grond liggen, of slingeren er wat kabels rond – gegarandeerd gaat je kleine stofvriend die proberen te pakken. En dat kan hij gezien zijn geringe formaat natuurlijk niet. Gevolg: een hoop rare geluidjes en een stilstaande HOM-BOT. Voordat je het apparaat gaat gebruiken eerst effe je vloer goed checken dus.

Conclusie LG HOM-BOT Square review

De HOM-BOT is door al die kleine punten van kritiek vooral handig wanneer je eens in de week je huis wil afstoffen. Zeker voor mensen die geen zin hebben om bij bijna onzichtbare stofdeeltjes effe flink te stofzuigen is dit apparaat een uitkomst. Maar of je daar zo’n 350 euro aan wil uitgeven? Flink bedrag, voor een stofzuiger ‘voor erbij’.

 

Reacties

  1. anoniem

    Als je een huisdier hebt is dit ding wel verrekte handig. Iedere dag de vloer haar- en stofvrij. Zonder moeite. Ik ben na 2 jaar nog steeds blij met mijn hombot2 en als die afknapt dan komt er meteen weer een nieuwe.