Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken (22) met Galaxy Note PRO en Flappy Bird

Ger
 • Op 10 februari 2014

Zet de NOS even uit, laat de Olympische Spelen voor wat het zijn, hier gebeurt het pas echt. Ger en Dennis, beide op snelheid gebouwd, schuiven aan om een toptijd neer te zetten. Zelden eerder vertoond, zoveel tech-gebabbel in zo’n kort tijdsbestek. Goed, onzin natuurlijk maar we wilden gewoon even de Olympische Spelen noemen. Bij deze, nu tijd voor Uitbuiken!

 • Weet je nog, dat we de Samsung Galaxy Note een belachelijk grote smartphone vonden? Haha, dat waren nog eens tijden. En dat komt weer helemaal terug nu Samsung de Galaxy Note PRO heeft; een belachelijk grote tablet. Met zijn 12,2 inch beeldscherm heb je heel wat in handen. En waar we normaal sceptisch zijn over het rucksichtlos bijvoegen van inches aan schermgrootte, is Dennis nu heel erg enthousiast…
 • U wilt technieuws, wij hebben technieuws. Zo krijgt Windows Phone schijnbaar een notificatiecentrum. Dennis blijft er bij: als je een notificatiecentrum in Windows Phone mist, dan gebruik je het verkeerd. Ook Ger heeft een mening en wel over het design van camera’s. Kort geleden hebben we de retro-look nog geprezen, nu fakkelt Ger de outdoorcamera’s van Ricoh schaamteloos af. Ook is er de definitieve doodsteek voor Microsoft Windows en ‘onze’ Panasonic heeft een opvolger.
 • Flappy Bird, Flappy Bird, Flappy Bird. Het ging het afgelopen weekend nergens anders over. Het spel werd uit het niets krankzinnig populair tot de maker er van besloot de stekker er uit te trekken. Zelden zo’n gek verhaal gehoord maar het voltrok zich waar we bij stonden. Wij spelen een paar potjes, falen hopeloos en rouwen vervolgens om het arme, arme vogeltje.
 • Waar we niet om rouwen is om ‘in app purchases’. Tegenwoordig komt dat steeds vaker neer op ontwikkelaars in het spel zelf om geld beginnen te jengelen. Zo is de mobiele versie van gameklassieker Dungeon Keeper met de grond gelijk gemaakt om zijn gierigheid en zo kwamen wij op de stelling: Gratis games op Android worden steeds gieriger. Jullie zijn het er mee eens, en de oplossing is simpel. Banners! Want die zijn gemakkelijk te negeren.

Tot volgende week!

Reacties

 1. stijn v brummelen

  Note pro 12 is een goed voorbeeld van de tactiek van Samsung: veel op de markt gooien en kijken wat werkt (experimenteren). En volgens mij is het deze gelukt. Duur is hij wel, maar veel anders is er ook niet.

  • Dave Zeegers

   Een van de redenen waarom ik geen Samsung meuk koop, omdat op die manier je tijdens support een ander product terug krijgt. En bij het kopen van een scherm je er gelijk 2 mag kopen mocht je dat ooit van plan zijn.

 2. Dave Zeegers

  Gewoon omdat er weinig op deze aflevering aan of op te merken viel, hier toch een lijstje:
  – Dong Nguyen, je bent een held (wel een domme held, maar dat terzijde)
  – Dennis, vet shirt!
  – Heb even mijn twitter .. uhm disqus aangepast voor notificaties in mijn mail, nu ga ik wel zien dat jullie op mij reageren.
  – Ben ik de enige die vind dat disqus wel heel veel weg heeft van Twitter, zonder onderwerploze posts dan?
  – Mijn bastognes zijn op, draadbreuk is afgelopen. Tijd om in een hoekje te gaan huilen tot volgende week maandag. #bedankt

 3. Guest

  Eindelijk kan mijn geest rusten; de maker van Flappy Bird stopt er mee.
  Wel beter jullie huiswerk doen, ze stoppen niet omdat er te veel geld is, maar de maker word er zelf helemaal gek van dat @!# spel.

 4. Guest

  Eindelijk kan mijn geest rusten; de maker van Flappy Bird stopt er mee.
  Wel beter jullie huiswerk doen, ze stoppen niet omdat er te veel geld is, maar de maker word er zelf helemaal gek van.

 5. Eindelijk kan mijn geest rusten; de maker van Flappy Bird stopt er mee.
  Wel
  beter jullie huiswerk doen, ze stoppen niet omdat er te veel geld is,
  maar de maker word er zelf helemaal gek van dat @!# spel.