Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken! (69) met Google Glass en Paul zonder stem!

Paul Gersen

De jongens van Draadbreuk hadden het vanochtend een beetje zwaar. Paul kwam uit Groningen van het festival Eurosonic Noorderslag en had blijkbaar zijn stem daar in de kroeg vergeten. Ger heeft nog steeds last van zijn pols en dan is het ook nog eens Blue Monday: de meest deprimerende dag van het jaar. Maar goed, een beetje chagrijn is aan ons natuurlijk niet besteed en dus gingen de mannen er toch met de beste zin in. Met nieuwe technologie in de muziekwereld, nieuws over HTC en Apple en de Google Glass. Jawel, dit is de 69ste aflevering van Uitbuiken!

Technologische hoogstandjes op Eurosonic Noorderslag

Paul was de afgelopen dagen op Eurosonic Noorderslag, het grootste showcase-festival van Europa. Hier staan de bandjes die het aankomende jaar groter dan groots gaan worden. Maar overdag wordt er ook gesproken over de industrie zelf. Paul bezocht een rits aan seminars over technologische manieren waardoor artiesten de wereld kunnen bestormen, digitale betaalmiddelen voor festivals en nog veel meer!

Nieuws: een smartwatch van HTC en een stylus voor Apple

In de tussentijd stond de wereld natuurlijk niet stil. En zeker met het MWC in Barcelona in het vooruitzicht is er veel nieuws te melden. Zo ligt het in de verwachting dat HTC daar niet alleen zijn nieuwe One gaat presenteren, maar ook een smartwatch. Spannond! En Apple gaat, zoals het gonst in het geruchtencircuit, in het tweede kwartaal van het jaar komen met de iPad Pro. Dat dachten we al, maar dat ze misschien ook een stylus op de markt gaan brengen niet. Draadbreuk praat je bij.

Draadbreuk weet waarom Google Glass stopt

Het was toch een beetje als donderslag bij heldere hemel, het nieuws dat Google stopt met de verkoop van de Google Glass. Het bedrijf gaat met de slimme bril terug naar de tekentafel. Wij waren altijd erg kritisch op de Glass en hebben wel een idee waarom het nodig was. Paul en Ger bespreken de hype van de afgelopen twee jaar, waar het mis ging en hoe dat kwam. Is er toekomst voor de Google Glass?

Dit en meer in een ultraverse aflevering van Uitbuiken! Volgende week zijn we weer keihard terug met een nieuwe!

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Als stelling:
    Opkomende Chinese merken zoals Xiaomi maken kans om een grote speler op de NL markt te worden (als ze hier onze producten lanceren)

  2. stijn v brummelen

    Hoor ik net Paul op BNR, netjes hoor!