Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Panasonic DMC-GF7 ’trendy selfiecam’

Panasonic DMC-GF7 ’trendy selfiecam’
Ger
  • Op 20 januari 2015

Panasonic lanceert een nieuwe systeemcamera. De Panasonic DMC-GF7 biedt ‘volop mogelijkheden voor creativiteit in eigen stijl’, zo stelt het Japanse bedrijf in een persbericht. De Panasonic DMC-GF7 moet in maart verkrijgbaar zijn, voor een verkoopadviesprijs van 499,95 euro.

De Panasonic Lumix DMC-GF7 is de opvolger van de DMC-GF6 en heeft onder meer een kantelbaar selfie-scherm dat met een 1040k pixels een goede scherpte kent. Dat laatste is natuurlijk al fijn, maar dankzij speciale bewegingssensoren kun je de selfie-modus ‘handsfree’ gebruiken. Dat vindt Panasonic nogal spectaculair, getuige onderstaande promovideo.

 

 

Goed, dat je daar vroeger gewoon de timer-functie voor gebruikte, vergeten we maar even. Panasonic gaat namelijk verder. Er is een heuse face-selfie modus, een buddy selfie modus en alles valt vervolgens direct te delen op Facebook. Ook is er ‘soft-skin’ waarbij je onzuiverheden wegmoffelt en kun je met defocusing een mooiere onscherpte in de achtergrond creëren.

Panasonic DMC-GF7 speelt in op ‘laatste trend’

Volgens de Japanse fotoboer speelt het hiermee in op ‘de laatste trend, het nemen van selfies’.  Of dat echt ‘de laatste trend’ is, laten we even aan jullie over, maar deze leuk uitziende gadget is er in ieder geval helemaal klaar voor.

Gek genoeg vinden we 'm in de video er mooier uitzien.

Gek genoeg vinden we ‘m in de video er mooier uitzien.

Opvallend genoeg kan de GF7 geen 4K-video aan. Je moet het als filmliefhebber doen met Full HD, in AVCHD of MP4-formaat.

Panasonic Lumix DMC-GF7 kopen

De Panasonic DMC-GF7 is vanaf maart verkrijgbaar, in meerdere kleuren. Je kunt het model aanschaffen in zilver, bruin en zwart. Prijs: 499,95 euro.