Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Zomer 2015: Bart’s vakantiegadgets

Zomer 2015: Bart’s vakantiegadgets
Bart
 • Op 1 september 2015

De afgelopen twee weken heb ik in het zuiden van Frankrijk gezeten. Tentje, slaapzak, wc-rol onder de arm – de gebruikelijke vakantieriedel. Even weg van de computer, maar wel met de nodige gadgets op zak. Dit zijn de gadgets en apps die ik tijdens mijn vakantie veelvuldig heb gebruikt.

Sony Xperia Z3

De Sony Xperia Z3 zit standaard in mijn broekzak (voor de liefhebbers: draaiend op deze uitgebreide stock rom). Prima toestel, lekker rap en een hele behoorlijke camera. De volgende apps heb ik de afgelopen vakantie vaak gebruikt:

Sygic

Redelijk betaalbare navigatiesoftware voor Android en iOS. Eens in de zoveel tijd komen ze met een aardige deal – zo heb ik twintig euro gelapt voor het pakket met heel Europa en Rusland. Sygic zit degelijk in elkaar, maar is qua menustructuur niet zo goed als TomTom. Ook de routes zijn niet altijd helemaal optimaal. De TomTom XL (zo’n ‘ouderwets’ kastje) die ook mee was pakte soms snellere en kortere routes, zeker als je langere stukken moet afleggen en er gekozen moet worden tussen N-wegen en snelweg.

Maps.me

Wat mij betreft de beste kaarten-app van dit moment en nog helemaal gratis ook. Kan gebruikt worden voor gesproken navigatie, maar legt het dan af tegen de grote jongens. Wel uitstekend als app tijdens het lopen en fietsen. Kaarten zijn afzonderlijk te downloaden (voor je vakantie doen, wifi op camping is altijd ruk!) en dankzij de laatste update zijn voetpaden nog beter aangegeven. Echt een ideale app.

Pocket Casts

Zonder enige twijfel de beste podcast-app voor Android. Podcasts zoals Echt Gebeurd, De Perstribune en 99% Invisible maakten de lange autoreis een stuk aangenamer.

QuickPic

De beste galerij-app voor Android, ideaal om vakantiefoto’s te checken en organiseren. Tot afgelopen week in ieder geval, want QuickPic is enkele dagen geleden overgenomen door Cheetah Mobile. En dat is, om het maar even bot te zeggen, een schaamteloze boevenbende met klote apps zoals Clean Master en Speed Booster – rommel met ads waar je ver van uit de buurt moet blijven. Het is even afwachten wat ze met QuickPic gaan doen, maar goed nieuws is het niet. Mocht je een goed alternatief weten, laat het dan horen in de comments.

Soccerstand

Ik moet toch op de hoogte blijven van de voetbaluitslagen.

Kobo Glo HD

Mijn voorliefde voor e-readers is inmiddels bekend en behoeft geen verdere introductie meer. Ik heb onlangs de Kobo Glo HD aangeschaft en mijn vriendin vorig jaar de Kobo Aura voor haar verjaardag gegeven. Voorheen ging er een flinke stapel boeken mee als we op vakantie gingen, nu was dat een bundel van twee e-readers, samen nog geen vijf centimeter dik. Beide modellen hebben ingebouwde verlichting, dus we konden in een donkere tent zonder problemen lezen. De totale opbrengt was overigens een boek of elf samen, waarvan 4,5 van ondergetekende. En daarnaast een shitload aan artikelen die opgeslagen waren in Pocket.

UE Roll

Het nut van bluetooth speakers is me lange tijd een raadsel geweest. Tot die ene keer dat ik met Ger zijn voetbalteam mee mocht doen en we, ondanks een enorm kansloze nederlaag, hossend door de kleedkamer gingen dankzij de UE Boom. Deze vakantie heb ik de UE Roll meegenomen en die heeft bijna non-stop aangestaan. Dat maffe touwtje aan de achterkant bleek een uitkomst, want daarmee hing ‘ie aan de meest rare plekken:

 • Aan het handvat in de auto (geen idee hoe dat ding heet, maar die hendel die je vastgrijpt als iemand veel te hard door de bocht gaat).
 • Aan de waslijn, naast de handdoeken en de op de hand gewassen boxers.
 • Aan het haakje bovenin de tent (dat ding waar je een zaklamp aan ophangt).
 • Om een boomstam.

 

UE Roll

 

Je vult met één enkele UE Roll geen volle zalen, maar voor in de auto en op de camping is het een uitstekende gadget met heel behoorlijk geluid. Wat mij betreft de verrassing van deze zomer!

 

Reacties

 1. moszaad

  Ik ben in de overgang naar een andere gallery, Quickpic was tot gisteren ( 18e ) DE app hiervoor.

  Maar nu ze 1000GB ‘weggeven’ wordt het wel heel spammerig ….

  Jammer … aan alles komt dus een einde

  For now is Piktures een waardige opvolger :

  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.diune.pictures