Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Bizarre video: gemeente geadviseerd mee te gluren via wearables

Bizarre video: gemeente geadviseerd mee te gluren via wearables
Dennis de Vries

Iedereen aan de smartphone. En binnen afzienbare ook aan de smartwatch. Doe dan ook maar een Google Glass als we toch bezig zijn. Toffe gadgets om mee te spelen. Maar als je ziet wat bedrijven als PinkRoccade allemaal van plan zijn, dan wil je eigenlijk alleen nog maar een hoedje van aluminiumfolie.

Stel het is 2020 en dit ben jij. Met je Google Glass, je smartwatch en wie weet wat voor intelligente wearables nog meer“, zo begint de gezellige voiceover van het vrolijke animatie-filmpje. Tot zover kunnen we het nog volgen. Maar vanaf daar gaat het compleet de mist in. Er wordt vol enthousiasme een scenario geschetst waarop iemand in een ongure buurt loopt. De gemeente monitort non-stop de smartwatch en merkt dat diegene ineens gaat zweten en de hartslag omhoog gaat. Dat kan maar een ding betekenen: schorriemorrie in aantocht! Zonder verder ellende af te wachten graaft de politie vervolgens in de smartphones van de voorbijgangers en licht hun doopceel. Ohja, en ze kijken ook meteen even mee door de camera in de Google Glass van de bange poeperd. We zouden willen dat we dit nu uit onze duim zuigen, maar het is een serieus scenario, opgerakeld in een advies-videootje van IT-adviesbedrijf PinkRoccade.
 

De engste video die je voorlopig zult zien


 
Kortom, als jij met je zwoele aanblik over straat loopt en je doet een smartwatch-dragend vrouwmens het hart sneller kloppen, dan kun je er vanuit gaan dat oom agent op dat moment jouw dossier er even bij pakt. Doe je niks aan. Tenminste, als het aan PinkRoccade ligt, die hiermee het idee van op grote schaal gekoppelde data probeert te verkopen aan gemeentes. Maar, zo geeft het bedrijf te kennen aan website QuoteNet, wij moeten helemaal niet naar dit filmpje kijken. “Deze uitgangspunten zijn voor de vakgenoten die deelnamen aan de inhoudelijke discussie duidelijk geweest. Het filmpje moet dan ook in dit kader worden beschouwd.” Alleen voor de ogen van vakgenoten bedoeld dus.

Ook is er een annotatie aan de video toegevoegd waarin staat dat iedereen altijd zelf mag kiezen welke gegevens er gedeeld worden. Het zal wel, maar dat stelt totaal niet gerust. Integendeel zelfs! Als dit het soort ideeën zijn die grote bedrijven er bij overheden en vakgenoten in proberen te kneden, dan is de lol er wat ons betreft wel vanaf. Smartwatch af, smartphone in de kliko en aluhoedje op je kop. Zak er maar in, PinkRoccade!

Reacties

  1. Sianto

    Verschrikkelijk hé, de wereld van morgen!