Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Lenovo’s Smartband gaat mee met grijze massa

Lenovo’s Smartband gaat mee met grijze massa
Dennis de Vries

Met weinig fanfare heeft Lenovo een nieuwe wearable gepresenteerd. De Lenovo SW-B100 Smartband verscheen gewoon opeens op de site van de fabrikant. Het toont een totaal gebrek aan fantasie.

“Young people who take care of their personal health, and are interested in new tech trend products”, daar is de wearable voor bedoeld aldus Lenovo zelf. Het is een zwart bandje met eenzelfde laagjes-design als hun Vibe X2 smartphone. Voor een telefoon is dat leuk, voor zo’n bandje nogal suf.

Jonge mensen die hun persoonlijke gezondheid belangrijk vinden (zie foto boven, voor als je het je niet kunt voorstellen) kunnen met deze Lenovo Smartband hun stappen tellen en daaruit het calorieverbruik afleiden. Daarnaast kan hij hartslag meten en slaap bijhouden. Zeg maar; exact dat wat al die andere slimme armbandjes ook al kunnen. Daarnaast staat hij – uiteraard – in verbinding met je smartphone en krijg je op het minescule beeldschermpje meldingen over berichtjes die op je smartphone binnenkomen.

lenovo-smartband-blauwlenovo-wearable-oranje

Android, iOS en WP

Er zijn twee zaken waar je dan nog een beetje enthousiast over kan worden omdat we het nog niet tientallen keren eerder gezien hebben. Ten eerste is dit apparaatje niet eenkennig en kan hij gekoppeld worden met zowel Android, iOS als Windows Phone toestellen. Ten tweede kun je jouw laptop of pc zo instellen dat als de Smartband in de buurt is, hij automatisch ontgrendelt. Geinig.

Maar ondanks dat Lenovo soms heerlijke innovatieve en gewaagde producten fabriceert, kiezen ze er op het eerste gezicht bij wearables voor om achteraan in de rij aan te sluiten met weer hetzelfde. Er zijn inmiddels meer verschillende slimme fitness-bandjes op de markt dan dat er mensen zijn die graag hun stappen tellen. Dit kan beter.

(Via: Windows Central. Foto bovenaan: thelifefoodcoach)

Reacties

  1. PitaBroodje

    Jonge mensen, blablabla. Nog nooit iemand gezien met een smartband/watch die aan het sporten is. Lijkt mij ook totaal overbodig