Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

LG G Watch R en Samsung Gear S smartwatches gepresenteerd

LG G Watch R en Samsung Gear S smartwatches gepresenteerd
Dennis de Vries

Zaten we gisteren nog druk te speculeren en verwachtingen te uiten over smartwatches op de IFA, presenteren de twee grootste fabrikanten nu alvast hun klokkie. Vannacht heeft Samsung zijn Gear S laten zien, terwijl LG praktisch op hetzelfde moment zijn G Watch R toonde. Smartwatches in de herkansing dus!

 

LG G Watch R

Rond! Dat was eigenlijk het magische toverwoord voor smartwatches de afgelopen tijd. De Motorola Moto 360 was het eerste slimme klokje met een rond beeldscherm en zag er direct al tien keer beter uit dan alle andere pogingen. Het was de enige smartwatch die wij zouden overwegen om te dragen. Nu komt daar nog een andere bij. De LG G Watch R heeft een keurig rond P-OLED display, waarbij de P staat voor Plastic. Met 1,3 inch is hij flink wat kleiner dan de Moto 360 met een 1,8 inch beeldscherm en in dit geval is dat een enorm voordeel. Komt nog eens bij dat de Moto 360 onderaan het ronde beeldscherm noodgedwongen een plat stukje heeft om componenten onder te plaatsen. Het beeldscherm van de G Watch R heeft dat niet en is daadwerkelijk helemaal rond. Betere technologie, of minder componenten?

 

Specificaties LG G Watch R

 • Beeldscherm: 1,3 inch P-OLED
 • Resolutie: 320 x 320 pixels
 • Processor: 1,2 Ghz dual-core
 • Opslag: 4GB
 • RAM: 512MB
 • Accu: 410 mAh
 • Verbinding via Wifi, bluetooth
 • IP67, water- en stofbestendig
 • OS: Android Wear

gwatchr-specs
Het zou prima dat laatste kunnen zijn. De looks zijn indrukwekkend, de specs klinken bekend. Die zijn nagenoeg gelijk met de originele G Watch. Grootste zorgenkindje is daarbij de accu die Android Wear in leven moet houden. Met 410mAh is die slechts een fractie groter dan die in LG’s eerdere smartwatch. En daarvan was de batterijduur niet geweldig.
De G Watch R moet ergens in het vierde kwartaal van 2014 beschikbaar zijn, geen idee wat hij moet gaan kosten. Volgende week gaan we op de IFA in Berlijn even met eigen ogen kijken of het apparaat er net zo lekker uitziet als op de foto’s.
UpdateLG Deutschland geeft als prijs €299,- op. De adviesprijs voor Nederland is nog onbekend, maar zal vast niet veel afwijken.

 

Samsung Gear S

samsunggears

Tot voor kort hadden we het nog over de Samsung Gear Solo. Zo zou het apparaat gaan heten omdat hij zelfstandig online kan ook als er geen smartwatch in de buurt is. De naam bleek onjuist – het is gewoon Gear S – de functie is wel correct geraden. De Gear S heeft een 3G module ingebouwd en kan, mits er een SIM-kaart in zit, overal en altijd online of gewoon even eigenhandig een telefoontje plegen. Ook nieuw is het gebogen AMOLED beeldscherm. Het is rechthoekig met afgeronde hoeken, maar nu het gebogen is valt het wellicht wat meer weg op je arm. Hopen we.

 

Specificaties Samsung Gear S

Samsung Gear S specificaties

 • Beeldscherm: 2 inch curved AMOLED
 • Resolutie: 360 x 480 pixels
 • Processor: 1 Ghz dual-core
 • Opslag: 4GB
 • RAM: 512MB
 • Accu: 300mAh
 • Verbinding via wifi, bluetooth, 3G
 • IP67, water- en stofbestendig
 • OS: Tizen


Opvallend genoeg kiest Samsung niet voor besturingssysteem Android Wear van Google, maar voor het in eigen huis ontwikkelde Tizen. Dat hebben ze al eerder gedaan met de Gear 2 en de Gear Neo. Het betekent wel dat je het moet doen zonder Google Maps navigatie, om maar iets te noemen. Daarvoor is Samsung dan weer naar Nokia gestapt om hun HERE Drive navigatie te gebruiken. De Gear S zal in oktober in de verkoop gaan, voor een adviesprijs van €399. We komen het apparaat ongetwijfeld tegen op de IFA, komende week in berlijn, dan volgt een stuk meer beeld en informatie. Hou ‘m hier.

Reacties

 1. Eenmothafuckingkaasschaaf

  Ben eigenlijk wel onder de indruk van die LG. Benieuwd wat apple gaat doen om dat te kunnen overtreffen…

  • Dennis de Vries

   Ziet er erg gelikt uit op de foto’s, absoluut. Zo gelikt zelfs, dat ik me serieus afvraag of ze niet een beetje enthousiast zijn geweest met Photoshop. Ik bedoel…het lijkt in de verste niet op een beeldschermpje. Geen pixels, geen reflectie. Er lijkt zelfs diepte in te zitten achter de wijzers en bij de lijst. Heel benieuwd hoe hij er in het echt uit ziet, dus.

  • Eenmothafuckingkaasschaaf

   Het zal idd qua beeldscherm en batterijduur waarschijnelijk wel heel erg tegenvallen. En ik zie ook nog niet echt iedereen met hetzelfde smarthorloge rondlopen, net zoals echt iedereen nu smartphone op zak heeft. Maar ik zou het toch willen uitproberen, niet kopen, wel uitproberen. ben benieuwd of het echt wel wat gaat worden. Ofwel draagt iedereen in de toekomst éen. ofwel is het slechts een hype die over een jaar of 4 alweer weg is…

  • Dennis de Vries

   Ik denk dat wearables wel de toekomst hebben. Maar we zijn nu nog heel erg op zoek naar nieuwe functies in een oud jasje. Een smartwatch is pas tof als hij er zoveel mogelijk uitziet als een klassiek horloge. Terwijl dat helemaal niet perse de meest handige vorm is voor een apparaat met al die nieuwe functies. Misschien realiseren we ons op een bepaald moment wel dat de pols ook eigenlijk helemaal geen handige plek is.
   Dat moet nog even uitgedacht worden en daar gaan waarschijnlijk een paar generaties (van producten, niet van mensen) overheen.

 2. BroodjeKaas

  Opnieuw een bevestiging dat de ontwerpers bij Samsung geen smaak hebben. Wát een lelijk apparaat – en vooral: wat een lelijke interface! Dat doet LG inderdaad een stuk beter, al heb ik net als @dnnsdvrs:disqus mijn twijfels bij de echtheid van de foto’s.

 3. albertams

  Ziet er goed uit, de LG dan, maar moet je deze nu net als je phone ook elke,
  dag of 2 dagen aan de oplader hangen, dan pas ik !

  • Dennis de Vries

   Als ik even een gok mag doen: hij moet minimaal elke twee dagen aan de oplader.

 4. KungFuPanda

  Waarom Tizen Samsung, stop nu eens met je eigen producten zo op te dringen. Maar beide apparaten zien er wel lekker uit. Als ze nu nog een week meegaan zonder te herladen, dan ben ik verkocht.

 5. IkBenBrian

  Ik vraag mij ook af over de echtheid van de foto’s. Maar ook ik erger me erg af van de Tizen van Samsung. Hierbij gaat mijn punt toch echt naar die van LG.

 6. BlauweVogel

  Ik denk dat we Samsung nu officieel kunnen afschrijven als geloofwaardige hardware fabrikant. Wat een lelijk ding zeg. Hoe willen ze hier uberhaupt de concurrentie mee aan gaan met LG of Motorola?