Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung Gear Circle ‘slimme’ halsketting werpt vragen op

Samsung Gear Circle ‘slimme’ halsketting werpt vragen op
Dennis de Vries

Voor wie dacht dat de naam ‘Samsung Gear Circle’ was voorbehouden aan Samsungs eerste smartwatch met rond beeldscherm: die had het mis. Maar waarschijnlijk had niemand kunnen raden welk apparaat Samsung wél voor ogen had: een slimme halsketting.

Wie heeft ooit gezegd dat wearables zich alleen moeten beperken tot iemand pols? Niemand! Dus heeft Samsung groot gelijk dat ze na horloges en armbanden ook eens kijken naar andere lichaamsdelen. Om je nek kun je bijvoorbeeld ook allemaal zooi kwijt. Bijkomend voordeel is dat je oren daarbij in de buurt zitten. En daarin heb je waarschijnlijk toch al oordopjes zitten. Het is een simpel optelsommetje om tot de volgende wearable van Samsung te komen.

Wat is de Samsung Gear Circle?

In de eerste plaats zijn het oordopjes waardoor je muziek kunt luisteren. De Gear Circle heeft een bluetoothontvanger dus dat kan helemaal draadloos via de smartphone in je broekzak. Daarnaast laat de Gear Circle ook notificaties horen, kun je jouw telefoon een beetje bedienen met spraakcommando’s die worden doorgestuurd via de microfoon in de Gear Circle en kan het apparaat een trilalarm afgeven als er een melding op je telefoon binnenkomt. Door een magneetsysteem klikt de Gear Circle om je nek als je de oordopjes even niet in hebt en dient zo als een trillende halsketting waartegen je kunt praten.

Nu bewonder ik de drang van Samsung om deuren te openen en nieuwe paden in te slaan. Ze spelen niet op save, en dat waardeer ik. Maar ik blijf toch vooral met twijfels zitten over de Gear Circle. In-ear oordopjes zijn bedoeld om in lichaamsopeningen te steken die niet gemaakt zijn om dingen in te steken (je oren. Smeerlap) Dat is algemeen geaccepteerd, maar zodra je ze daar uithaalt zijn ze niet altijd meer geschikt om als sieraad om je nek te laten hangen. Vette klodders oorsmeer op de boord van je overhemd kun je moeilijk als stijlvol bestempelen. Daarbij klinkt een ketting die de hele dag trilt om je nek een beetje als een elektronische halsband voor een hond die het blaffen af moet leren. Om nog maar te zwijgen over hoe het er uit ziet. Bij het persbericht zit niet één foto waarop een bevallige Samsung-dame (of heer) te zien is het met het product in de oren. Is dat iets om me zorgen over te maken, Samsung?

 

"Ik heb slecht nieuws, u heeft....moment, ik krijg een YO binnen."

“Ik heb slecht nieuws, u heeft….moment, ik krijg een YO binnen.”

 

De Samsung Gear Circle is vanaf oktober verkrijgbaar, de prijs is nog niet bekend. Hij is ongetwijfeld op de IFA te zien. Maar om nou achter een lange rij tech-journalisten aan te sluiten om in-ear oordopjes te proberen…nou…daar denken we nog even over na.

Reacties

 1. stijn v brummelen

  Dit ding lijkt onzettend op dat lelijke lg tone ultra ding. Ik weet waar samsung de inspiratie vandaan haalt. Je gaat toch niet met z’n ding rondlopen.

  • Huib

   Volgens mij kan je hem 100% verbergen in gesloten stand. Onder je T-shirt of zo.
   ALS dat zo is dan heeft Samsung wel een paar mega problemen opgelost:
   1. Het missen van meldingen. (zonder Smartwatch ) Vooral buiten.
   2. Het ge $%^#@**#! van snoertjes in de war.
   3. Het kwijtraken/opbergen tijdens reizen van oortjes.
   4. Het voor roede lopen met een meter wit snoer om je nek.
   5. En (met beetje geluk) je mega Phablet in je zak houden als je, zoals ik, in een Roemeense zigeunerwijk loopt en je 800 euri kostende Note 4 gaat af.

   Ondergetekende is bejaarde, dus…

   Huib

   *Snel nog wat stukjes Samsung kopen doet

  • Dennis de Vries

   Goede punten. Wel een voorwaarde is dan dat je er zo min mogelijk van ziet, inderdaad.

  • Dennis de Vries

   Die LG Tone Ultra ja. Hadden we ook nog eens in de studio:

   http://youtu.be/ODG3TTQ4UCc?t=5m4s

 2. Huib

  Huib