Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

LG Watch Urbane lijkt zowaar zinnig (video)

Ger
  • Op 1 maart 2015

Pfoe. De beurs is officieel nog niet begonnen en nu wordt de redactie van Draadbreuk al moe. Dat is niet omdat we te weinig slaap hebben (oké, een beetje…) maar omdat we suf worden van al die zinloze smartwatches die we opgedrongen krijgen. Vandaag gingen we langs bij LG en zagen we de LG Watch Urbane. En zowaar waren we enthousiast. Een klein beetje weliswaar, maar toch. 

Android Wear en smartwatches. We doen zo ons best, maar groot fan zijn we nog steeds niet. Ook op deze editie van MWC komen we erachter dat de functionaliteit van deze slimme horloges te beperkt is. In theorie kun je er van alles mee – en krijg je pushberichten voor het leven – maar in de praktijk wil je zo’n ding vooral gebruiken voor de tijd en eventueel wat andere gegevens.

Verschil LG Watch Urbane met horloge

Het verschil met een gewoon horloge is dus niet zo groot. Een normaal horloge onderscheidt zich door maar een ding: design. Ziet het ding er lekker uit? Matcht ‘ie een beetje met je huidskleur en je kleding? Dat soort vragen.

En daar leken fabrikanten van smartwatches maar geen fatsoenlijke antwoorden op te hebben. Want godskolere, wat waren de LG G Watch, Samsung Gear en Sony Smartwatch 3 lelijke apparaten. Om over de Samsung Gear S en Pebble Watch nog maar te zwijgen.

>>Kijken: Gadget- en techprogramma Uitbuiken! met daarin de Samsung Gear S

Dat de verkoopresultaten, met uitzondering van de Pebble Watch, uitbleven was dus niet zo gek. Het MWC 2015 lijkt daarom in het teken te staan van de ‘stijlvolle smartwatch’. Gisteren presenteerde Chinese fabrikant Huawei de mooie Huawei Watch en vandaag kregen we de bruisende LG Watch Urbane onder ogen.

Fijn klokkie

Dit model van Zuid-Koreaanse gigant LG heeft stijlvolle chromen randen, een lederen bandje met fijne details en een niet te groot rond klokkie. Een prima ding om je horloge te vervangen – met de LG Watch Urbane kun je zonder zorgen gezien worden. Daardoor lijkt de gadget zowaar eens zinnig. Protip: zet wel al die notificaties uit wanneer je in de kroeg met een vrouw staat te ouwehoeren, want anders rent ze harder weg dan Usain Bolt met diarree.

LG Watch Urbane

De LG Watch Urbane lijkt zowaar zinnig.

Over de specs gaan we het gewoon eens een keer niet hebben – dat boeit bij Android Wear toch geen fuck. Ga lekker naar al die grote sites die niets anders doen dan specs oplepelen, daar zijn wij niet voor. Wel vermelden we nog effe dat de Urbane naast de G Watch R is gepositioneerd – beide gadgets zijn dus beschikbaar.

LG Watch Urbane kopen

Wil jij nou deze LG Watch Urbane hebben? Nog even geduld. Het is nog volstrekt onduidelijk wanneer het model op de markt komt. Het is eveneens een raadsel wat de gadget moet kosten. LG houdt het lekker spannend, dus.

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Van dit soort design wordt ik eindelijk blij. Gewoon een horloge waar je er niet direct uitziet als een futuristisch iemand. Die Huawei Watch is een mooie concurrent. Nu de accuduur omhoog krijgen en ik ga er zowaar over nadenken om een smartwatch aan te schaffen.