Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Dit is de winnaar van de eerste Nederlandse VR Jam!

Dit is de winnaar van de eerste Nederlandse VR Jam!
Mart Opdam

Samsung schreef een wedstrijd uit in samenwerking met NHTV Breda waaraan de studenten van de hogeschool mee konden doen om de grenzen op te zoeken van het gebruik van VR. De winnaar laat je tennissen en golfen alsof je echt sportief bent! Op de VR Jam werd het bedacht.

 

Wat zou nou het belang zijn van Samsung zijn om zo’n wedstrijd uit te schrijven? Simpel, (praktisch) gratis ideeën en eventueel talenten scouten. Dat is allemaal niet erg want zo krijgen enthousiaste studenten een kans om te laten wat ze in huis hebben. Daarbij konden ze ook nog prijzen winnen. Niet geheel verbazend waren dat o.a. de nieuwe Galaxy S7 en de Gear VR. VR Jam; klinkt toch meer als een Jamaicaanse avond rond een kampvuur dan een evenement voor wizzkids die lijpe VR-shit bedenken.

 

Wir jammin’ 

VR Jams

Ik kende het fenomeen niet maar VR is natuurlijk dé shit op het moment dus bedrijven hebben er aardig wat duiten voor over om talent binnen te slepen. Zo had Oculus vorig jaar een VR Jam met een miljoen dollar aan prijzengeld. Die Jam was vooral voor games en apps. Ik kan je vertellen dat dat daar de meeste focus ligt. Terwijl er op hardware gebied toch ook nog genoeg te verbeteren valt zou je zeggen. Bedrijven als Unity, Google en de VR-ontwikkelaars zijn bijvoorbeeld vaak sponsoren van de evenementen. Wat ik verder ook niet wist: er zijn landsgenoten die al eens een VR Jam wonnen. En wel in Stuttgart in mei van https://www.unrealengine.com/blog/meet-the-teams-from-the-epic-games-vr-jam-at-fmx-2016. Doordat Oranje niet bij het EK word ik blij van elk Nederlands succes momenteel. Dus van harte Frank, Lex en Ryan!

Eerste Nederlandse VR Jam

Nederlandse Vr Jam

Dit is toch een actie-foto waar je u tegen zegt.

Ons kikkerlandje heeft ook er ook eentje gehad van het weekend, hoezee! Dat allemaal dankzij Samsung. De wedstrijd werd gehouden op de NHTV Breda, een hogeschool. De deelnemers kwamen van de opleidingen Media en Games van de Academy for Digital Entertainment. De winnaar? Team EZPZ Buddy Allocator. Het team ontwikkelde een game die een VR bril combineert met een motion tracking camera. Geen beweginssensoren in de bril dus. Mooi idee. Op het evenement schijnt de game zonder haperingen aardig gewerkt te hebben. Het golfen en tennissen zat er alleen nog niet in. Toch, het is altijd tof wanneer een stel slimme dudes (of meiden) met een werkend concept komen terwijl zo’n enorm bedrijf dat kennelijk niet lukt. Één ding is zeker: dit is niet de laatste VR Jam in Nederland. Kennelijk zijn ‘we’ erg goed met VR.