Draadbreuk verlinkt Medium, Onthemedia en NRC
Je Twitternaam of je leven
My $50,000 Twitter Username Was Stolen Thanks to PayPal and GoDaddy
Medium
Mijn Twitter-naam is @Dennisdevries. 13 Tekens. Daar wordt niemand echt warm van. Korte ‘handles’, dat is wat de mensen willen. Zo ging een hacker een tijd geleden ‘over lijken’ om tech-journalist Mat Honan’s @mat in handen te krijgen. Kun je nagaan als je, zoals Naoki Hiroshima, in de begindagen van Twitter @N hebt weten vast te leggen. Hij heeft er wel eens $50.000 voor geboden gekregen. Nu is hij ‘m kwijt. Niet omdat Twitter gehackt is, maar omdat een hacker zijn websites in gijzeling nam en Hiroshima begon af te persen. Ook hier geldt weer dat één slecht beveiligd account bijna zijn hele digitale leven meenam in de val.
Heette die mensen dan Walkman-holes?
A 33-Year-Old NPR Story Convinced Me Google Glass Will Stop Looking So Dorky Soon
Onthemedia
Google Glass is er nu ook met montuurtjes, maar zoals we gisteren al zeiden: ze zijn nog steeds verre van ‘awesome’. Maar misschien houden we wel niet van nieuwigheden. Een ontwerper van Glass zei tegen website The Verge dat Walkmans er eerst ook ‘dorky’ uit zagen. Daar zijn we uiteindelijk ook aan gewend. Schrijver PJ Vogt doet even factchecken en inderdaad: hij graaft een 33 jaar oud radiointerview op over draagbare muziekspelers en koptelefoons. “They kind of look, like, you know, pretty smug when I’m wearing them and everything.” Klinkt als iets wat wij nu zeggen over Glass. Vergeet niet om even door te klikken naar het daadwerkelijke interview.
Er is er een jarig
Facebook bestaat tien jaar. Dit zijn tien sleutelmomenten van het smoelenboek
NRC
Tien kaarsjes op de slagroomtaart in huize Zuckerberg. Facebook is alweer tien jaar oud. NRC zet de tien belangrijkste momenten uit de geschiedenis van het smoelenboek op een rijtje, met lekker veel beeld er tussendoor. Van de oprichting, tot het creepy ‘Graph’. Je kunt nu dus zeggen dat je een stukje historie eert als je onze Facebook-pagina liked. Doen dus.
Wie wil er nou naar de Superb Owl kijken?
A Brief History of ‘What Time Is the Super Bowl?’
The Atlantic
‘Hoe laat begint de Super Bowl?’ Who the fuck cares, hoor ik jullie allemaal denken. Een handvol gasten in maillot die 5 seconden met een ei in hun hand rennen en daarna een kwartier pauze houden voor commercials en Black Eyed Peas. Wie kijkt die ongein? Nou, best veel mensen. En die mensen willen allemaal weten hoe laat die onzin begint. Dus woedt er sinds 2011 een keiharde strijd tussen nieuwssites om met uitgerekend die vraag bovenin de zoekresultaten te komen. The Atlantic beschrijft het gevecht om de belangrijkste vraag op internet en wie ‘m uiteindelijk gewonnen heeft. Mocht online journalistiek en SEO jou boeien, dan is dit een dikke aanrader.
Wat je niet in de krant leest
RIP Vile Rat
TLDR (podcast)
Voor je verder klikt even een extragratis tip: doe jezelf een plezier en abonneer je op deze podcasts omdat ze vrijwel elke keer de meest fascinerende verhalen op weten te rakelen. Kun je ons later bedanken. Ook deze aflevering geeft weer een inkijkje in een enorme wereld waar je het bestaan niet van af weet. In 2012 komen bij een aanval in Libië een aantal Amerikanen om. Eén daarvan is een politicus die de media haalt, de anderen blijven redelijk anoniem. Zoals de eveneens gesneuvelde Sean Smith. In het dagelijks leven IT-manager voor de ambassade. Maar over de hele wereld beter bekend als Vile Rat in het online spel EVE online. Daar staat hij bekend als groot diplomaat, briljant strateeg en man van aanzien. TLDR spreekt met mede-gamers over de enorme impact die zijn leven en dood hebben gehad.
De 90’s waren fantastisch
How In-app Purchases Has Destroyed The Industry
Baekdal
De zin ‘vroeger was alles beter’ wordt vaak gebezigd door zure oude mensen die al ver over hun houdbaarheidsdatum heen zijn. Lekker zeiken om het zeiken. Houden we normaliter niet van bij Draadbreuk, maar er zijn uitzonderingen. De jaren ’90 waren namelijk echt beter. Muziekzenders die daadwerkelijk muziek uitzonden, 8bit-spelcomputers die je hele vrije woensdagmiddag inpikten en die games… Theme Hospital, Railroad Tycoon, Stunts. Werkelijk briljant. Dungeon Keeper (1997) is ook zo’n klassieker. Lekker een grot bouwen en knokken met tegenstanders, zag er destijds goed uit en had een uitstekend tempo. Hoe anders is het anno 2014 op de iPad. In de basis dezelfde game, maar zo traag als dikke stront en alles kost geld. Thomas Baekdal zet scherp uiteen waarom games met ‘in-app purchases’ de wereld vergallen en het enige wat wij daarop kunnen zeggen is Amen.