Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken (21) met een zeldzame gadget en Olympus’ SWAT-camera

Dennis de Vries

Laat de afwas gewoon even voor wat het is. Ger en Dennis zijn tenslotte speciaal voor jou voor de camera gaan zitten om weer even flink over allerlei tech-gerelateerde onderwerpen van wal te steken. Zo kan Ger eindelijk vrijuit praten over wat hij in Munchen heeft mogen aanschouwen en staat er een zeldzame gadget op tafel.

 • Die zeldzame gadget is de LaCie Sphere. Een perfect ronde, verzilverde bal met een blauw lampje en een snoertje. Dennis was vorige week bij harde-schijven-boer LaCie voor hun nieuwste producten. Dat klinkt niet heel spannend, maar LaCie maakt niet zomaar usb-stickies. De Sphere is een HDD met 1TB aan opslag. Het is zo moeilijk om het zilver perfect rond te krijgen, dat er momenteel wereldwijd ongeveer 200 gemaakt zijn. Dat worden er langzaam meer, maar momenteel is hij nog zeldzaam. Een van die zeldzame objecten staat dus in Uitbuiken op tafel. En Ger maakt er vette vingers op.
 • Kort nieuws draait ditmaal om het woord ‘candy’. Dat mag je niet meer zeggen van de makers van het spelletje Candy Crush. Het protest dat daarop volgde is sterk en hilarisch tegelijk. Verder kunnen we binnenkort echt zeggen: “An Apple a day, keeps the doctor away”. Als de geruchten kloppen wordt de iPhone een belangrijk instrument om jou gezond te houden. En weten jullie nog dat we een tijdje geleden een discussie over Smell-o-vision hadden? Dat kun je nu kopen voor je smartphone. Serieus.
 • Arme Ger, vorige week zat hij met een jetlag aan tafel na een perstripje naar Munchen. Hij mocht niet zeggen wat hij daar gezien had, maar cool was het wel. Deze week is het embargo verlopen en kan er dus vrijuit over gepraat worden. Een retro systeemcamera en een fish-eye lens zagen jullie al voorbij komen. Maar die superzoom-lens die in een gemiddeld SWAT-team niet zou misstaan, nog niet.
 • Engelse termen. Wij vinden dat het best wat minder kan. Dus dropten we vorige week de stelling: “We lullen in de techwereld onnodig veel Engels“. Onzin, zegt 80% van de mensen die gereageerd hebben. Nou, ok. Waarvan akte. Nederlands is niet hip. Of juist weer te ‘hipster’. En dat terwijl ze het in Turkije en Zuid-Afrika dus wel kunnen. Jammer Draadbreuk, volgende keer beter.

Tot volgende week!

Reacties

 1. roggemetspek

  En als we het toch over taalgebruik hebben wat ook bijzonder afstotelijk is, dat wanneer je een video kijkt of een gesprek volgt, als je dan voortdurend geconfronteerd word met krachttermen, enge ziektes, geslachtsdelen, godsnamen enz.

  Als je een product aan de man wil brengen is het zaak om de mensen het zoveel mogelijk naar de zin te maken en niet voor het hoofd te stoten zo dat ze bij je weglopen.

  Het is niet bepaald fijn om een gesprek aan te horen waar je op vervelende wijze herinnerd word aan je geliefde die aan kanker is overleden. Wanneer op minder respectvolle wijze word omgegaan met wezens waar jij in gelooft zoals Jezus bijvoorbeeld of wanneer een kind bij papa op schoot gezellig meekijkt. Ik bedoel maar je hebt het ook helemaal niet nodig om toch op een leuke gezellige manier je ding te doen.

  • Draadbreuk

   Oprechte vraag: waar doe je precies op?

  • roggemetspek

   Waar ik op doel is dat afstotelijk taalgebruik afbreuk doet aan een anderszins leuk gesprek, verslag, stuk tekst, discussie dit in het algemeen

   Ook in de zin van het artikel “fanboys” in het verlinkt artikel op deze website.

   En dezelfde tendens zie ik gedeeltelijk ook terug in uitbuiken, taalgebruik dat anderen kan kwetsen, mij stoort het in ieder geval wel, maar ja wie ben ik.

   Natuurlijk ik hoef hier niet te zijn de makkelijke manier is wegblijven, maar ik vind het voor de rest een leuk techblog en de manier waarop jullie op soms hilarische wijze de nieuwste tech verslaan waardeer ik zeker.
   Zie het dus maar als een soort terugkoppeling (feedback)

   Nu niet de volgende aflevering met verhullende piepjes gaan vullen maar denk er eens over na zou ik zeggen

  • Job

   @ roggemetspek: Als het allemaal een beetje te heftig voor je is is het misschien een beter idee om op de website van de EO te blijven in plaats van hier te komen vervelen.

 2. stijn v brummelen

  Weer lekker gedraadbreukt. De iWatch vind ik zelf ontzettend overhyped, net zoals de ipad voor de lancering was.