’t Wereldje (22)
Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!
5. Costa Cruises vindt communicatie opnieuw uit
Stel je voor: om een of andere reden bevind je je op een enorm cruiseschip en je bent al je vrienden, die ook aan boord zijn, kwijt. Helemaal. Nergens te vinden. Het enige wat je ziet, zijn de honderden bejaarden die over het dek strompelen. Gelukkig heb je wel je smartphone bij je en een goede wifi-verbinding (zo modern zijn die boten van tegenwoordig wel). Wat doe je? Een WhatsAppje sturen? Even een Google Hangout-gesprek voeren? Natuurlijk niet! Je downloadt een extraspeciale app waarmee je precies hetzelfde kunt en dan is het hopen dat die maten van je ook dat programmaatje hebben geïnstalleerd. Dit, lieve mensen, is maritieme communicatie 2.0 volgens Costa Cruises. Via hun nieuwe app kun je op het dek gratis bellen en sms’en. Het volgende project van de rederij: kijken of ze de sextant niet kunnen vervangen door iets waarmee ze via satellieten de vaarroute kunnen bepalen.
4. Tablets zijn dus wel gewoon grote telefoons
Knoop één ding goed in je oren: tablets zijn géén grote smartphones. Serieus, fabrikanten worden boos als je dat soort dingen roept. Als wij een euro zouden krijgen voor iedere keer dat wij bij tablet-makers kwaad werden aangekeken als wij de vergelijking maakten, had Ger in een Porsche gereden in plaats van zijn met Duct Tape aan elkaar hangende Volvo. Het is natuurlijk ook verwarrend, met al die mini-tablets van tegenwoordig die bijna dezelfde specs als hun telefoonbroertjes hebben. Gelukkig is daar HP, dat met de Slate 21 aan alle onzekerheid een eind maakt. Een tablet van 21 inch, nee, die steek je niet even in je zak en is voor heel andere doeleinden bedoeld. Maar wacht eens, wat zegt de leuke graphic designer Cryssy Cheung daar in het gezellige promofilmpje van het apparaat? “It’s like a huge version of my Android phone.” Potverdorie, dus toch! Mochten jullie ons binnenkort bellend over straat zien lopen met een halve televisie aan ons oor, dan weten jullie hoe het komt.
3. Apple maakt wearable definitief kapot
Wij dachten de wearable nog een laatste kans te geven. We weten inmiddels dat je goed voor lul loopt met een Google Glass op je porum en als we iemand zien bellen met een smartwatch, zakt ons de broek tot aan de knieën. Maar Apple zou wel eens een heel andere draai kunnen geven aan het concept met de iWatch, zo dachten we. Nou, dat kunnen we dus mooi vergeten. Het bedrijf huurt momenteel fitness-fysiologen en slaapdeskundigen in. Niet om Tim Cook van zijn buikje en schoonheidsslaapjes af te helpen. Nee, deze mensen zijn er om hun kennis in apparaten te stoppen. En zo wordt onze hoop op een toffe wearable die echt iets gaat toevoegen aan het leven, definitief de grond in geboord. De iWatch wordt ongetwijfeld zo’n gezondheidsding voor irritante fitte mensen die ’s ochtends een sixpack Yakult naar binnen werken en de hele dag op tarwegras lopen te kauwen. Apple, wij willen gewoon het hele huis met ons horloge kunnen aansturen, is dat zo moeilijk?
2. Hoera! Nederland leest!
Weten jullie nog, al die verhalen over de massale ontlezing van Nederland? Kinderen pakken er nooit meer een boek bij en volwassenen kijken liever televisie. Treurig nieuws. Als het waar zou zijn, tenminste. Sinds de komst van de e-reader en tablet zit Nederland weer massaal aan de Heleen van Rooyens, Vijftig Tinten Grijs en de Dan Browns. Probleem is echter: jullie willen er niet voor betalen. Negentig procent van de epub-boeken is namelijk gedownload of op een andere manier uitgewisseld. En dat vinden de uitgeverijen niet leuk, want die verdienen er zo geen centjes aan. Hé, hebben we zoiets niet eerder gehoord? Oh, ja! Uit de muziek- en filmindustrie, natuurlijk! Tien jaar nadat die businesses knalden, doet de boekenmarkt precies hetzelfde. Vraag 1: vinden wij het raar dat niemand voor een e-book wil betalen als ze maar een fractie goedkoper zijn dan een gebonden boek in de winkel? Nee. Vraag 2: vinden wij het raar dat de boekenindustrie dit niet al heel lang had kunnen zien aankomen? Ook niet. Als je je blind staart op het geld dat binnen komt en nooit eens naar buiten kijkt wat de consument nu eigenlijk wilt, krijg je dit soort zaken. Maar goed, Tim Kuik heeft er weer een windmolen bij om te bevechten.
1.Philips helpt je aan de vrouw
Oké, dit is het moment om even te gaan zitten. No kidding, de kans is anders groot dat je zometeen op de grond ligt van het lachen. We kregen deze week namelijk een mailtje van Philips. De kop: “Nederlandse man niet romantisch genoeg”. Kijk, dan begint het bij ons al te jeuken. Het vervolg: “Slechts 46% van de Nederlandse vrouwen vindt haar geliefde romantisch. Terwijl dit percentage heel gemakkelijk veel hoger zou kunnen zijn. Dit blijkt uit onderzoek van Philips onder 300 mannen en vrouwen. De oplossing? Muziek! Maar liefst 83% van de vrouwen zegt dat zij het romantisch vindt als een man een muziekje opzet. En dan het liefst van Michael Bublé, James Blunt of Adele.” haha, wat een goed verhaal! Een muziekje en alle problemen met meisjes zijn als sneeuw voor de zon verdwenen! Sta je in de kroeg en zie je de vrouw van je dromen in een hoekje staan? Even James Blunt aanvragen bij de bar. Als je niet in elkaar wordt geslagen, neem je haar zo mee naar huis! Kom je veel te laat dronken thuis en staat je vriendin met een mattenklopper je op te wachten? Snel Michael Bublé in de cd-speler en voor je het weet ligt ze kirrend in bed op je te wachten! Het is een gedane zaak: Philips is de Robert ten Brink van de elektronicawereld.
Fotocredits:
Boot: photo credit: foxypar4 via photopin cc
Danseressen: photo credit: U.S. Army Korea (Historical Image Archive) via photopin cc
boze vrouw: photo credit: gagilas via photopin cc
-
Hilarisch (en intens droevig) persbericht van Philips, zeg! Ik heb ook genoten van deze passage: “De […] E5 en is ontworpen vanuit de gedachte dat vrouwen en mannen geen discussie zouden moeten hebben over een geluidsinstallatie”.
-
Iemand moet gewoon streaming voor e books maken, probleem opgelost
Comments