Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Dit vinden zelfs wij te ver gaan

Dit vinden zelfs wij te ver gaan
Ger
  • Op 8 februari 2014

Een game over Auschwitz in de appstore. Dat kan gewoon niet. Wolfenstein 3D vonden we leuk omdat er gekke stemmetjes van Adolf Hitler in zaten. En omdat het een van de eerste aardig uitgewerkte first person shooters was. Maar een spelletje waarbij je tot doel hebt SS-officieren in een concentratiekamp af te knallen, dat is gewoon misselijkmakend.

Pseudo-creatieve game-ontwikkelaar G.P. Imports vond het blijkbaar nodig om een matige shooter nog enig cachet te geven door lelijk getekende ss’ers uit het dodenkamp Auschwitz-Birkenau te laten rennen. Voor de duidelijkheid: in Auschwitz zijn een goede 1,1 miljoen mensen vermoord. Mensen die geen hol gedaan hadden.

Domme mensen

Luister, de Tweede Wereldoorlog is al lang geleden. En een grapje op zijn tijd mag best. Maar om een spel te bedenken met als achtergrond het wrange bord ‘Arbeit Macht Frei’ gaat gewoon te ver. Net als die domme mensen die selfies maken in datzelfde kamp en er dan de hashtag #yolo aan hangen.

Lieve Apple, eigenlijk vindt Draadbreuk  jullie ‘gesloten-eco-app-systeem‘ vaak een beetje nep. Maar als je dan toch als fabrikant selectief bent in de acceptatie van applicaties, besluit dan om dit gênante spel te verwijderen. En rap een beetje.

Je kunt Auschwitz Liberation (Lite) helaas downloaden in de Appstore. 

App Auschwitz Liberation Lite appstore

 

 

Reacties

  1. BroodschappenDoen

    Gewoon verschrikkelijk respectloos en raar! Dit gaat mij ook te ver.

  2. job

    een zwarte pieten app verwijderen ze maar dit kan gewoon volgens apple