Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Tips: wanneer ‘mute’ je Draadbreuk op Twitter

Tips: wanneer ‘mute’ je Draadbreuk op Twitter
Dennis de Vries

Twitter is een blijvertje. Een bron van nieuws, een manier om in contact te blijven en een eindloze stroom ongein. Dat laatste kan leuk, maar ook ontzettend irritant zijn. Dronken vrienden met een diarree aan onbegrijpelijke tweets, een enorme discussie over iets dat je niet interesseert of iemand die het Eurovisie Songfestival kijkt en daar verslag van doet. Je wilt die mensen niet altijd direct ontvolgen, maar soms gewoon even het zwijgen opleggen. Daarom heeft Twitter sinds gisteren de nieuwe mute-functie.

De mute-functie werkt alleen nog maar op twitter.com of de officiele apps van Twitter. Het idee is dat iedereen wel een keer vervelend is, maar dat het gerust weer over gaat. Zo kun je dus al je sportieve vrienden tijdens de Olympische Spelen even stilleggen, zonder dat je hoeft uit te leggen waarom je ze ontvolgd heb. Maar ook jouw baas die alleen maar in hashtags over zijn koters twittert kun je stilleggen. Daar merkt hij niks van, dat scheelt ongemakkelijke situaties op het werk.

>> Iemand muten op Twitter: zo moet het

Ideaal dus, we muten ons suf hier op Draadbreuk. Maar we snappen dat, hoe interessant wij ook zijn, jullie ook wel eens moe van ons worden. Ontvolgen doe je niet, natuurlijk niet. Dat zou ten koste gaan van onze social media presence en daar zijn we heel gevoelig voor. Komt nog bij: we weten waar je huis woont. Maar om jouw leven en onze tweets wat draaglijker te maken, kunnen we je wel tips geven wanneer je onze redactieleden het beste even kunt muten. Tijdelijk dan dus, hè.

 

@Bartf:

Onze huis-expert als het om Android-apps aankomt. Hij spendeert zijn vrije uurtjes met het installeren van apk-tjes afkomstig van obscure sites. En schrijft daar dan artikeltjes over. Is tevens een van de weinige mensen die we kennen die serieus naar podcasts luistert.

Maar als Bart niet voor Draadbreuk werkt, zit hij voetbal te kijken voor ’s lands grootste statistiekenboer. Ooit wel eens zo’n balk met feitjes onderin beeld gezien bij een goeie pot? Bart turft de een-tweetjes en streept de corners af. Dat resulteert in een Twitter-stroom van wetenswaardigheden over de edele kunst van het tegen een bal trappen.

Wanneer moet je Bart muten?

Als het balletje rolt

 

@gdegram:

Loopt met meer gadgets rond dan goed voor hem is en fabrikanten blijven maar opsturen. Gelukkig is hij niet te beroerd een inkijkje te geven in het spannende leven van een techjournalist. Twitpicjes gemaakt op perstripjes nemen de lezer mee over de hele wereld, terwijl inkijkjes in zijn mailbox het laatste technieuws als eerste brengen.


Als Ger niet met smartphones jongleert, is hij waarschijnlijk in een horeca gelegenheid te vinden. En ook daarvan maakt hij ons deelgenoot op Twitter. Op goede avond leest zijn twitteraccount als een B-track van een Ramses Shaffy single. De ochtend daarna is vaak niet veel verheffender.

Wanneer moet je Ger muten?

Na 20:00 uur, voor 11:00 uur.

 

@pgersen

Heeft de beste baard, de langste manen en luistert naar de meeste gitaren van het hele stel. En die gitaren hoeven niet live op een podium of geperst op vinyl te staan. Noem een streaming-dienst en Paul gebruikt ‘m. Datzelfde geldt voor audio-apparatuur. Als hij drie hoofdtelefoons tegelijk kon dragen, dan zou hij het doen ook. En dan zou op alledrie Queens of the Stone Age opstaan.

Van zijn uitstekende gehoor heeft hij overigens ook zijn beroep gemaakt. Als Paul de techwereld niet fileert in het wekelijkse ‘Wereldje’ op deze site, dan is hij hoofdredacteur van een magazine over, jawel, gitaarmuziek. Niet voor niets heeft hij op onze startpagina een eigen Spotify-hoekje. Maar als je nog obscuurdere bands voorbij wilt zien komen, dan is zijn Twitter-account een goed begin.

Wanneer moet je Paul muten?

Als Dave Grohl weer een scheet gelaten heeft.

 

@dennisdevries

Wie heeft Dennis gezien? Hij is voor het laatst gesignaleerd op de Autobahn, op weg naar het oosten. Vanuit daar legt hij wekelijks een nieuwe stelling voor en zeikt hij Nokia’s af.


Maar verder is het vooral heel stil, hij haalt met moeite een tweet-gemiddelde van eens per maand. En als er dan eens wat leven in de brouwerij komt, dan zijn het voornamelijk helpdesk vragen over zijn niet-overgezette simkaart of eindafrekening van de Nuon. Saaaai!

Wanneer moet je Dennis muten?

Zodra hij zijn Twitter-login weer heeft teruggevonden.

 

Wel volgen en niet muten, want ander mis je epische video’s en artikelen: de officiële, bijna verified @draadbreuk account!
(foto: shutterstock)

Reacties

  1. Jeroen den Otter

    Haha, wat een heerlijk stukje tekst Dennis, zeer leuk geschreven! Ik volg tot nu alleen Ger, en je beschrijvingen kloppen helemaal 😛