Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Archos lanceert netbook met Android

Archos lanceert netbook met Android
Ger
  • Op 13 mei 2014

Archos maakt soms rare dingen. Gamepads, tablets voor in de keuken of voor kinderen – dat soort gekkigheid. Apparatuur waarvan iedereen zich afvraagt: goh, heeft de wereld dat nu echt nodig? Vandaag ontvingen we echter een persbericht met een wel heel opmerkelijk product: Archos lanceert de Arcbook, een netbook met besturingssysteem Android.

Oké, er zullen hoogstwaarschijnlijk al dubieuze Chinese merken zijn die een dergelijk product hebben gemaakt, maar ik kon er zo snel niet eentje bedenken en dat zegt eigenlijk genoeg. Een netbook: kopen we die nog? Nee. Deze vroeger sterk populaire productgroep is ingehaald door de tablet en de ultrabook.

Mini laptop Archos Arcbook

Toch zijn er genoeg mensen die gewoon een mini-laptopje willen met een goed toetsenbord. En dan niet dat nare update-geneuzel van traag Windows erbij. Ziedaar de ArcBook, met Google’s eigenste eigen Android. Volgens Archos is het ’t de ultieme value for money oplossing voor productiviteit. Dat schept nogal wat verwachtingen. Tegelijkertijd betaal je voor de Arcbook wel heel erg weinig: de gadget heeft een adviesprijs van 150 euro.

Arcbook van Archos bekeken

Voor die 15 kratjes bier krijg je een 10,1 inch touchscreen, een USB-ingang en een accu die tien uur meegaat voor, zo meldt Archos in het karige persbericht. Voor de technische specificaties moeten we klaarblijkelijk zelf maar even naar de website gaan. Welnu, wij zijn niet de beroerdste. Zie het onderstaande overzicht. Let vooral op de matige resolutie van het display, sterk verouderde versie van Android en gewicht van de ArcBook.

Een lijstje met matige specs

Archos Arcbook techspecs

  • 8 GB Flashgeheugen
  • Android 4.2 Jelly Bean
  • Dual-core ARM A9 Cortex 1,2 Ghz processor
  • 10,1 inch 1024 x 600 display
  • 1 GB RAM
  •  271.5 mm x 180.5 mm x 22 mm 
  • Gewicht: 1.28 KG
Ook niet onder de indruk?

Arcbook review: oh nee, toch niet.

Zelfs zonder een uitgebreide Archos Arcbook review te doen kunnen wij alvast het nodige verklappen: met dit soort specificaties moet je niet al teveel verwachten. Er is een dikke, hele dikke kans, dat dit apparaat trager is dan de gemiddelde Asus EeePC Netbook van vier, vijf jaar geleden. Lekker links laten liggen, dus.