Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk oordeelt: 4 gadgets waar je niet op moet bezuinigen

Draadbreuk oordeelt: 4 gadgets waar je niet op moet bezuinigen
Bart
  • Op 10 oktober 2014

Gadgets zijn in de regel gruwelijk duur, dus elke euro die je kunt besparen is mooi meegenomen. Maar bezuinigen kan ook ten koste gaan van de kwaliteit, en dat is niet de bedoeling. Bij Draadbreuk spreken we uit ervaring en hebben we allemaal weleens een gadget gekocht die pijn deed in de portemonnee, maar die de munten meer dan waard waren. Dit zijn volgens ons vier gadgets waar je niet op moet bezuinigen:

Bart – oordopjes

Soundmagic E10M

De open deur ‘je weet pas wat je mist als je het niet meer hebt’ mag dan kloppen als een zwerende vinger, andersom werkt het ook. Je weet pas wat je hebt gemist, als je het nu wel hebt. Dat geldt in mijn geval voor goede oordopjes. Jarenlang heb ik de in-ears die worden meegeleverd met telefoons in de zijkant van mijn hoofd gestoken. Brakke dopjes met de geluidskwaliteit van een grijsgedraaide langspeelplaat en de winkelwaarde van een halfje tijgerwit. Een paar maanden geleden kwam ik op het idee om wat geld te investeren in het echte werk, en dat bleek mijn beste ingeving sinds de aanschaf van een tosti-ijzer in 2007. Oordopjes draag je lang – met mijn reisschema zelfs een goede drie uur per dag. Kwaliteit is dus geen overbodige luxe, en hoeft ook helemaal niet veel te kosten. Een degelijk setjes in-ears koop je al vanaf een paar tientjes, de Soundmagic E10M die ik op de kop heb getikt maakte me uiteindelijk vijftig euro lichter. De bass, het comfort… als ik eerder had geweten dat je zo veel plezier kon hebben met het luisteren naar muziek, podcasts en films, dan had ik in 2007 al met dopjes in mijn oren tosti’s gemaakt.

 


Dennis – televisie

Classic tv televisie

Een smartphone gaat gemiddeld twee jaar mee, daarna wil je een nieuwe. Een tablet gaat een week mee, daarna ben je er op uitgekeken. Maar een TV? Die staat rustig 10 jaar op een prominente plek in je huiskamer. Dan kan hij maar beter goed zijn. Maar ‘niet besparen’ wil niet zeggen dat je meteen de poeplap moet trekken voor 4K, curved OLED, 3D smart-tv. Mooi beeld en goed geluid zijn het enige wat nu telt en – belangrijker nog – wat over 10 jaar ook nog telt. Smart-tv voegt zelden iets toe aan een tv wat je zelf niet kunt toevoegen, 4K duurt nog jaren voordat het ingeburgerd is en OLED is mooi, maar nog buitenproportioneel duur. Bespaar op die ongein, en gebruik dat geld voor mooie plaatjes en geluid dat ook zonder 5.1 homecinemaset nog de huiskamer weet te vullen.

 


Ger – SSD-schijf

Kate Upton

Oké, ik lijk natuurlijk direct de nerd van de vier als je hier bij zo’n gezellig lijstje met een SSD-schijf aan komt zetten. Een stukje hardware in een laptop of ultrabook, hoe seksloos is dat? Niveautje Jan Boskamp in een gele Speedo, hoor ik jullie denken. Nou, waarde lezers, het tegendeel is waar. De SSD-schijf is de Kate Upton onder de gadgets. Want ergens is het rete-aantrekkelijk als je computer sneller opstart dan dat je met je ogen knippert. Sinds ik een SSD-schijf in mijn computer heb gezet is mijn leven zoveel leuker, fijner en vooral: gemakkelijker. Dat klinkt overdreven, maar hoe frustrerend als jouw Windows-peeceetje er een goede 10 minuten over doet om helemaal gebruiksklaar te zijn? Die tijd is voorbij. De tijd van Kate Upton is daar. Oh Kate… Wat doe je met me?

 


Paul – compactcamera

compactcamera

Ik draag de titel ‘slechtste fotograaf van Draadbreuk’ met verve. Nee, als je ze vergelijkt met mijn collegae, zien mijn plaatjes eruit alsof een peuter ze heeft gemaakt. Dat vind ik overigens niet erg: ieder zijn meug natuurlijk. Maar dat betekent niet dat ik niks met fotograferen heb. Sterker nog: ik schiet graag foto’s van momenten die mij dierbaar zijn. Nu zijn de camera’s in smartphones de afgelopen jaren enorm verbeterd, maar ik zweer nog steeds bij mijn handzame compactcamera die standaard in mijn tas zit. Die kan tenminste wel goed overweg met donkere omgevingen en schiet zelfs met mijn onvaste hand scherp. Handig, vooral als je bedenkt dat de momenten die ik graag vastleg vaak in het nachtleven afspelen. Daarbij wil ik een goede optische zoom en die krijg je doorgaans niet met een smartphone. Met mijn compactcamera op de automatische stand maak ik prima foto’s die scherp zijn en niet over- of onderbelicht. Misschien geen professionele, maar wel goed genoeg voor de herinnering later. Dan is een investering van een paar honderd euro’s niks.

 

Reacties

  1. IkBenBrian

    Hmm, Dennis, ik snap nog steeds niet waarom een TV zo’n grote hype blijft. Zo’n tv past meestal niet in je huiskamer, wie kijkt er nog tv? (Mijn vader alleen nog, moeder zit nu ook achter de laptop van 6 jaar oud). En toch, bijna iedereen zit langer achter de computer dan achter de pc. Ik moet toe geven, soms is een tv wel handig, maar ik hoef niet perse de hoogste kwaliteit tv hebben, want als je het hebt. Merk je na een tijd het verschil niet meer. Pas als je het gaat vergelijken.

  2. KungFuPanda

    Heel leuk artikel jongens, lekker geschreven