Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Presszone 2014: Harman/Kardon Soho BT is wat vrouwelijk

Paul Gersen

Vaste gast op Presszone: Harman, moederbedrijf van merken als Harman/Kardon, JBL en AKG. En wij houden wel een beetje van het merk, want zij leuken hun stand op met mooie dames. Helaas hadden ze die dit jaar ingeruild voor een freerunner. Jammer, maar de Harman/Kardon Soho BT, Esquire Mini en Omni waren ook niet verkeerd om naar te loeren.

 

Harman/Kardon kennen we van de kwalitatief goede en uiterlijk stijlvolle audio-apparatuur. Daar betaal je overigens meestal ook wel wat voor, al heeft het merk inmiddels de schappen met betaalbaardere prijzen ook gevonden. Geen apparatuur voor de hippe hiphopper, maar juist voor de man met een tweet-jasje en een glas Johnny Walker. Op Presszone vielen de volgende drie gadgets het meest op.

 

Harman/Kardon Soho BT is klein, draadloos en een tikje feminien

 

Handtasje erbij en gaan met die banaan

Handtasje erbij en gaan met die banaan

 

Steeds meer audiomerken komen met bluetooth-hoofdtelefoons. Snappen we wel, want de smartphone is tegenwoordig een van de belangrijkste geluidsdragers en daar zit de techniek natuurlijk ook in. Lekker draadloos dus. Harman/Kardon combineert dat gegeven met een kleine on-ear hoofdtelefoon. Dat laat wat omgevingsgeluid door, maar ach, wel zo veilig op de fiets. Door zijn ranke model heeft hij wel iets vrouwelijks. Of metro, zo je wilt. Hij zit echter wel prima. Kosten voor dit model zijn € 249,-, maar hé, we zijn tegenwoordig wel gekker gewend in de headphones-wereld.

 

Esquire Mini: platter krijg je ze bijna niet

 

Kijk eens aan, die zochten we dus net!

Kijk eens aan, die zochten we dus net!

 

Is het een portemonnee? Is het een damestasje? Nee, het is de Harman/Kardon Esquire Mini: een bluetooth-speaker. Eerlijk is eerlijk, ook hier heeft het merk zich weer lopen uitsloven op het design. Wederom is het hate it or love it, maar als er een ding opvalt is het wel hoe dun de Esquire Mini is. Met een klein, mooi weggewerkt pootje aan de achterkant kun je ‘m ook nog eens neerzetten. Op Presszone hebben we deze luidspreker even kunnen beluisteren, maar het lawaai op de beursvloer zorgde ervoor dat we nog geen gedegen mening over het geluid konden vormen. Leuke feature: hij kan ook worden gebruikt als telefoonoplader. De prijs van € 149,- lijkt op het eerste gezicht mee te vallen, maar nogmaals: geen idee hoe hij echt klinkt.

 

Harman/Kardon zet aanval in op Sonos met Omni

 

De Omni 10: een sferisch apparaat.

De Omni 10: een sferisch apparaat.

 

Een beetje audiomerk kan tegenwoordig niet meer zonder een multiroom muzieksysteem. De trend die Sonos een paar jaar geleden inzette, spreidt zich momenteel als een olievlek over de markt. Harman/Kardon komt nu ook met zo’n set. Enigszins laat. We bedoelen: zelfs Panasonic is al in die markt gesprongen. Momenteel zijn er twee luidsprekers te koop: de Omni 10 en de Omni 20. Die eerste kost € 199,-, de ander is iets groter en wordt voor honderd euro meer aangeboden. Het bedrijf levert ook de Adapt, een apparaatje van € 129,- waarmee je je bestaande audiosysteem kunt aansluiten op het netwerk. Inderdaad bijna dezelfde prijzen als Sonos en ook dezelfde mogelijkheden: muziek streamen van Spotify of je computer en alles met een app bedienen. Spannend? Niet echt, maar toch fijn dat ze zijn ingestapt.