Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

5 dingen die Draadbreuk mist op Netflix

5 dingen die Draadbreuk mist op Netflix
Paul Gersen

Nederlandse omroepen opgelet! Netflix gaat het televisie kijken voorgoed veranderen. Tenminste: dat is wat iedereen roept. De streamingdienst met vele films en series is een enorm succes in de Verenigde Staten en is sinds vandaag ook in Nederland te krijgen voor 7,99 euro per maand. Draadbreuk pakte de cola en popcorn erbij om eens een paar dagen niet buiten te komen. Maar qua aanbod missen we toch aardig wat!

Netflix is een soort Spotify, maar dan voor films en tv-series. Het grote voordeel van Spotify: ongeveer alle muziek is er vandaan te streamen, op een paar bands na. Zo’n alles overkoepelend aanbod heeft Netflix dus niet. Veel nieuwe, maar ook oude films ontbreken. En daarin schuilt uiteindelijk of het een succes gaat worden of niet. Wanneer je 7,99 euro per maand betaalt, moet je natuurlijk wel echt kunnen zien wat je wilt zien. En dat is nu nog niet het geval, blijkt als wij rondneuzen met ons verse account. Qua films is het net alsof je door de vijfeurobakken van de Mediamarkt snuffelt, maar ook qua series missen we het nodige. Een overzicht van vijf kansen die (nog) niet worden ingekopt door Netflix.

5. Die Hard & Die Hard 2

John McClane

Wat krijgen we nu? Wel tientallen chicklit-films, maar geen Die Hard 1 en 2? In wat voor een twilight zone zijn we nu beland? Netflix zou toch moeten weten dat iedere man minimaal twee keer per jaar Bruce Willis gespuis uit een flatgebouw of vliegtuig moet zien meppen. Maar nee, alleen Die Hard With A Vengeance (overigens ook niet verkeerd) is er te vinden. En wie heeft dat bedacht: alleen de derde film uit een serie van vijf aanbieden. Zoals John McClane zou zeggen: Yippie-ka-nee, motherfucker!

4.Theo Maassen

Theo Maassen

Op zich is het fijn dat er veel Nederlandse cabaret te vinden is op Netflix, maar de vaandeldrager is in onze ogen toch wel Theo Maassen. En nee, daarvoor moet je blijkbaar gewoon nog voor afstemmen op de tv of een dvd’tje kopen. Dat is toch een beetje alsof je een slagerij binnenloopt en alles ligt er, behalve die lekkere entrecote.

3. The Big Lebowski *UPDATE* The Big Lebowski wordt nu ook aangeboden door Netflix

the big lebowski

Iets met blij maken en een dode mus. Bij het registreren van Netflix werd ons gevraagd om een aantal voorgestelde films te beoordelen, zodat de dienst beter onze voorkeuren kan inschatten. En wat zien wij: The Big Lebowski! Deze cultkomedie (nog niet gezien? Schaam je!) krijgt natuurlijk vijf sterren van ons. Wat een tegenvaller dat hij dan toch niet bij zit! El Duderino keek en zag dat het slecht was. Als troost schenken wij onszelf maar een White Russian in.

2. The Office US

The Office

Zelden zo’n bazenbaas als Michael Scott uit The Office gezien. Negen seizoenen lang waren we getuige van de surrealistische werksfeer bij een papierverkoopbedrijf en vielen we van de ene lachstuip in de andere. Maar niet op Netflix. Daar missen we overigens ook het briljante Parks & Recreation en zelfs ouwe voor de hand liggende series als Friends en Frasier zijn niet te vinden.

1.Breaking Bad *UPDATE* Breaking Bad wordt nu ook door Netflix aangeboden

Breaking Bad

Breaking Bad, de serie waar heel de wereld het de afgelopen vijf jaar over had en die nog steeds het gesprek bij de koffie-automaat beheerst, is ook niet te vinden op Netflix. Net als Game Of Thrones, The West Wing of The Sopranos. Dat zal ongetwijfeld een rechtendingetje zijn, maar kwalitatieve topshows als deze maken of breken (ha!) je streamingkanaal. Denken wij althans. Wij zitten dus nog wel even aan de download.

Pssst: 5 toch best fijne dingen uit het aanbod

5. Dexter

De meest sympathieke seriemoordenaar ooit slijpt ook op Netflix zijn messen, zelfs zes seizoenen lang! Ook Sons Of Anarchy, Sherlock en Prison Break kun je gewoon kijken. Toch even een aanbod om een paar weekjes mee door te komen.

4. Fargo

Geen Big Lebowski, maar wel een andere film van de briljante Coen brothers: Fargo! Zo’n film die je voor de lol even opzet en waar je ’s avonds niet over uitgepraat raakt. Je gaat ineens heel anders naar houtversnipperaars kijken.

3. House Of Cards

Netflix produceert zelf ook series. House Of Cards is daar een van, met Kevin Spacey als geslepen politicus in het Witte Huis. Ook exclusieve Netflix-series als Orange Is The New Black en Arrested Development zijn tamelijk briljant.

2. The Office UK

Dan mag The Office US misschien ontbreken, de originele Engelse versie is wel te zien. Zo hilarisch dat het pijn doet, lang leve plaatsvervangende schaamte!

1. Homeland

BAM! Dat hebben we toch wel even voor op de Amerikaanse Netflix: hier kun je namelijk Homeland kijken, iets dat overzees niet mogelijk is. Nu nog alleen het eerste seizoen, maar dat zal ongetwijfeld worden uitgebreid. Hulde!

Toch liever de Amerikaanse versie van Netflix gebruiken?

Bij Draadbreuk zijn we van de keuzes. Wil je toch liever de Amerikaanse Netflix gebruiken? Dat kan, maar wel via een omweg. Gelukkig schreef ZDNet een tutorial hoe je dat doet. Lekker handig!

Reacties

  1. albertams

    Even 1 maandje gratis proberen, via de Sony Google tv, misschien is dit wel een blijvertjuh

  2. Dave Zeegers

    Vergeet het begin tijdperk van spotify niet mijn beste Paul, ook vele must haves waren daar afwezig. Tegenwoordig is bijna alles te beluisteren.

    • @Dave: Kan wel zijn, maar toen Spotify naar Nederland kwam, was het aanbod al immens. Netflix is alweer een tijdje bezig in de V.S., dus ze hebben tijd genoeg gehad om ook hier in Nederland deals te sluiten.