Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Apple pesten: 5 fabrikanten over nieuwe iPhones

Apple pesten: 5 fabrikanten over nieuwe iPhones
Dennis de Vries

Gisteren keek de hele tech-wereld even naar Cupertino, waar Apple zijn nieuwe iPhones toonde. Niet alleen jij en ik, maar ook de concurrentie van Apple keek mee. Met samengeknepen billen en trillende ooglid-spiertjes zaten ze de liveblogs te F5-en om – toen bleek dat het echte vuurwerk uit zou blijven – direct hun marketingafdeling groen licht te geven. Grote telefoonfabrikanten zijn soms net kleine kinderen, dus ging het op Twitter en Facebook even flink van je ‘neh-neh-neeeeh-neh’!

Nokia: we doen niet aan zelfkritiek

Bij Nokia zijn ze niet vies van het afzeiken van de concurrentie. Toen bekend werd dat de nieuwe versie van Android ‘KitKat’ ging heten, braken zij een Samsung Galaxy S4 doormidden. Met de lancering van de kleurrijke iPhone 5C voelen ze zich ‘gevleid’.

 

nokia-apple

Goed, de Finnen hebben een punt. De iPhone 5C vertoont inderdaad gelijkenis met bijvoorbeeld de Lumia 620. Maar de borstklopperij van Nokia komt toch vreemd over, zo een week nadat het bedrijf is overgekocht omdat het geen hol verkocht en verlies op verlies stapelde. Ja, ik denk ook dat ze bij Apple naar de Lumia’s keken en dachten: die dingen verkopen als een malle, dat moeten wij ook hebben!

Motorola: ons lukte het ook niet.

Motorola vindt dat telefoons die je moet aanraken, zoals de iPhone 5S, maar lui zijn. Zo reageerden ze althans direct na de Apple-presentatie op Twitter. Tegen hun Moto X kun je gewoon ouwehoeren, dan doet hij wat je zegt zonder dat je ‘m eerst hoeft te activeren. Maar in de tweet die ze er uit stuurden zit een diepere betekenis. “Kun je de ene keer nog herinneren dat je enthousiast werd van vingerafdrukken? Wij ook niet” En Motorola kan het weten. Hun Atrix 4G van een tijd terug had ook al een vingerafdrukscanner. En nee, daar werd uiteindelijk niemand echt enthousiast van.

HTC: omdat een Duitser het zegt

Het kan ook wat vriendelijker. Direct na de presentatie van Apple plaatste HTC de volgende afbeelding op Facebook.

htc-iphone

De Duitse Markus S. is overgestapt van de iPhone naar HTC. Zijn beste beslissing ooit, zo staat er bij. Waarom? Geen flauw idee. Wie Markus is? Al sla je me dood. Wat Markus een autoriteit op het gebied van smartphones maakt is ook niet helemaal duidelijk.
Het kan ook minder subtiel. Op het moment dat Apple bekend maakt dat de camera van de iPhone 5S een grotere beeldsensor met grotere pixels heeft, schieten ze bij HTC uit hun slof. Dat is precies wat zij zeiden bij de HTC One! En die heeft nóg grotere pixels! Potjandikkie!

 

Windows Phone: maar wij hebben Nokia

Een 8 megapixelcamera is niet cool. Weet je wat pas cool is? 41 megapixels! Dat is het argument dat Windows Phone in de strijd gooit. Apple heeft dan misschien een 8 megapixel iSight camera met True Tone-flits en iets grotere pixels, Microsoft heeft Nokia. Letterlijk!. En Nokia heeft de Lumia 1020, met 41 megapixel PureView camera. Wat je daarmee kunt doen? Instagrammen, Vinen, inzoomen! Nu jullie weer, Apple!

 

De pannenkoekenboer: wij willen ook meedoen!

“Wat ben je aan het doen?”
– “Ik zit die Apple keynote te kijken. Heel Twitter heeft ’t er over.”
“Daar moeten we eigenlijk iets mee doen man. Kunnen we niet iets leuks bedenken?”
– “Nou, misschien wel. Ze hebben een gouden iPhone gelanceerd”
“Ok. En?”
– “Onze pannenkoeken zijn ook goudkleurig, toch?”
“Niet echt, maar vooruit.”
– “En hij heet de iPhone 5S. Met een -S-! Die letter zit ook in het woord ‘Pancakes’!”
“Eeh…ja?”
– “Ik start Paint op, log jij alvast in op Twitter!”pancakes-apple

 

Reacties

  1. Sianto

    Haha, draadbreuk is awesome, jullie zijn echt anders dan techsites die allemaal vrijwel hetzelfde bericht plaatsen.