Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Alles over Apple Watch in 4 minuten

Dennis de Vries

Apple Watch ging tot voor kort gepaard met veel mysterie. Tijdens het Spring Forward evenement van Apple werden gisteren veel vragen beantwoord. Zoals: wat kosttie, waar is hij te koop en hoelang gaat de accu mee? Punt is alleen, die Apple evenementen duren laaaaang.  Wij pakten de schaar en knipten alle ‘amazings’, ‘magicals’ en ‘incredibles’ er uit. En ook het oeverloze applaus van de schapen in de zaal lieten we weg. Wat je overhoudt is Tim Cook die in 4 minuten heel feitelijk uitlegt wat de Apple Watch is, wat hij kan en wat je nog meer moet weten. Graag gedaan!

Apple Watch in Nederland?

Het belangrijkste om te weten over de Apple Watch is: hij komt in de eerste instantie niet naar Nederland. Het apparaat kun je op 24 april kopen in 9 landen, ons kikkerlandje zit daar niet bij. Wil je ‘m op die datum hebben dan moet je even de grens over. De Duitsers kunnen ‘m wel gewoon kopen. Ons advies: ga nu alvast in de rij staan, want eind april kom je er waarschijnlijk niet meer tussen.

Accuduur van de Apple Watch

Andere grote vraag was hoe het zit met de accuduur. Elke dag je horloge opladen is iets wat we nog altijd maar moeilijk te verteren vinden. Maar met kleine accu’s en heldere beeldschermen ontkom je daar niet echt aan. Alleen Pebble lijkt dit probleem ondervangen te hebben door e-Ink te gebruiken. Ziet er niet uit, maar is wel lekker zuinig. In het eerste event, waarin Apple de Watch voor het eerst liet zien, krgen we geen specifieke info. Dat deed ons het ergste vrezen. Die vrees bleek ook wel redelijk terecht. Bij normaal gebruik gaat de wearable 18 uur mee. Elke dag aan de lader dus. En met een beetje pech op drukke dagen zelfs wat eerder af doen.

Prijs Apple Watch

Laatste grote vraag die open stond: wat moet dat geintje kosten? Apple Watch is verkrijgbaar in drie collecties. Apple Watch Edition is een verzamel-object van 18 karaats goud die in beperkte oplage te koop is. Misschien leuk voor de sultan van Dubai, aangezien de prijs begint bij $ 10.000. Voor normale mensen blijven er twee opties over, de Apple Watch Sport of de Apple Watch Collection. Beide zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en met verschillende bandjes.
De voordeligste optie is de Apple Watch Sport met aluminium behuizing en een schermdiagonaal van 38mm, die kost 399 euro. De grotere variant, van 42mm, is verkrijgbaar vanaf 449 euro. Dat zijn dan wel de versies met de goedkoopste bandjes. De duurdere variant Apple Watch, met roestvrijstalen behuizing, is verkrijgbaar vanaf 649 euro voor de kleine, 699 euro voor de grote. Yup. Prijzig.

>> Lezen: specs van de Apple Watch vergeleken met de concurrentie

Reacties

  1. Eenmothafuckingkaasschaaf

    Veel te duur naar mijn mening, jammer.