Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Rollen en ademen met vernieuwde Apple WatchOS3

apple watch os3
Dennis de Vries

Minnie Mouse, rolstoelsupport en ademhulp. De Apple Watch heeft een enorme update gekregen. Met de derde versie van Watch OS, is niet alleen het gebruik van het kleinood flink op de schop gegaan. Er is ook een keur aan nieuwe functies toegevoegd. Apple presenteerde het nieuwe horloge-besturingssysteem op zijn ontwikkelaarscongres WWDC.

Ten eerste is de manier waarop je de Apple Watch bedient flink aangepakt. De interface maakt nu veel meer gebruik van logische swipe-bewegingen. Schakelen tussen apps op je horloge is daarmee flink aangepakt. Je kunt gemakkelijk swipen tussen voorbeelden van de app. De voorbeelden zijn live, dus als je alleen even wilt kijken wat er nieuw is, hoef je niets te openen. Dat moet de snelheid enorm Een stevige update, waarmee WatchOS met de derde versie eindelijk een beetje lijkt op wat we in de eerste versie verwachtten.

Watch OS3 is sneller en handiger

Los van een op het oog handigere bediening, heeft Apple een flink aantal nieuwe functies toegevoegd. Minnie Mouse is daar een van. Je kent de Mickey Mouse watchface voor de Apple Watch waarschijnlijk wel van de Apple keynotes, want daar komt hij altijd voorbij. Naast Mickey kun je nu eenzelfde suffe versie, maar dan met Minnie kiezen. Interessantere is dat het controlpanel is aangepast. Ook heeft Apple een SOS-functie toegevoegd die zelf 911 belt en aan hulpdiensten je medische info laat zien. Hopen dat het straks ook voor 112 werkt.

Tot slot lieten ze Scribble zien. Daarmee kun je op binnen gekomen berichten reageren, zonder toetsenbord. In plaats daarvan schrijf je een kort bericht op het beeldscherm van je Apple Watch, letter voor letter. Klinkt goed? Nee, dacht ik ook al.

 

scribble-app

 

Tot slot is er een hele keur aan gezondheidsfuncties toegevoegd. Apple Watch had al vanaf het begin om de zoveel tijd te jengelen dat je weer eens moest opstaan, om zo je activity-goals voor die dag te halen. Irritant als je gewoon op je kantoor achter je bureau behoort te zitten. Ronduit pijnlijk als je aan een rolstoel gekluisterd zit. Daarom kun je nu ook als rolstoelgebruiker rustig een Apple Watch omdoen. Je krijgt dan de melding dat je even rond moet rollen. Geen grap.

Apple Watch helpt met ademen

Andere manieren waarop Apple je gezond houdt, is door je activiteiten te delen met vrienden en familie. Zo kun je zien wie het meest beweegt en wedstrijdjes houden. En ze hebben ook een nieuwe app genaamd Breathe: een soort yoga-app die je helpt bij ademhalen. Want dat vergeet je wel eens; ademhalen is best wel belangrijk.

Als je een Apple Watch hebt, dan wordt het apparaat gratis geupdate ergens deze herfst. Even wachten dus nog.