Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Motorola lanceert Moto E: waar doen ze het van?

Motorola lanceert Moto E: waar doen ze het van?
Dennis de Vries

De beste optie als je een knappe Android smartphone moest hebben, maar niet al te veel geld wilde uitgeven, was lange tijd de Motorola Moto G. Maar dat toestel heeft nu een nog voordeliger broertje gekregen. Motorola heeft de Moto E gelanceerd. Lekker veel Android voor maar 120 eurootjes.

Goed, het is niet het meest spannende toestel dat je kunt krijgen. Het 4,3 inch beeldscherm heeft een qHD resolutie (niet te verwarren met Quad HD) van 540×960 pixels. De 1,2Ghz dual-core processor en 4GB aan opslaggeheugen zijn niet bepaald ruim bemeten en voor een 5 megapixelcamera gaat niemand in de rij staan. Het klinkt allemaal nogal 2012, met het grote verschil dat dit kleurrijke ding dan wel gewoon Android 4.4.2 draait. En Motorola garandeert tenminste één upgrade naar een nieuwere versie van Android. Kijkt, dat maakt ‘m meteen weer helemaal van deze tijd.

 

VIDEO: Motorola Moto E promofilmpje

 

Volgens de Motorola is het toestel ook nog krasbestendig door gebruik van Gorilla Glass en spatwaterdicht. En dat allemaal voor 120 euro! Motorola lijkt het wel weg te geven. Hoe kan een bedrijf daar nou nog winst op maken? Dat kan niet, zo blijkt uit de financiële resultaten die enkele weken terug bekend werden gemaakt. De 6,5 miljoen toestellen die Motorola verkocht in het eerste kwartaal bleken niet genoeg om winst te maken. Geen wonder, met zulke weggevertjes. Maar wie zijn wij om ons daar druk over te maken?

Motorola Moto E kopen?

De Moto E komt over enkele weken naar Nederland in verschillende frisse kleuren. De schade is, zoals gezegd, 120 euro. Voor de liefhebber maakte Motorola ook bekend de Moto G te gaan verkopen met een 4G chip.