Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Dell XPS 13 is kleinste laptop met 13 inch scherm

Dell XPS 13 is kleinste laptop met 13 inch scherm
Dennis de Vries

Hoe klein kan een laptop met een beeldscherm van 13 inch worden? Kleiner dan 13 inch wordt het niet. Wat dat betreft lijkt Dell wel redelijk de grens te hebben bereikt met de Dell XPS13, die ze op de CES presenteerden. Meest opvallende is het edge-to-edge beeldscherm, waar nauwelijks een randje omheen zit.

Qua design kun je met een beeldscherm natuurlijk geen kant op. In het ideale geval maak je als fabrikant een beeldscherm waar helemaal geen rand omheen zit. LG en Samsung zijn er bij hun tv’s in geslaagd om de bezels minimaal te maken. Sharp deed het al met de Aquos Crystal smartphone en nu doet Dell hetzelfde met laptops. Het 13,3 inch Infinity display heeft bezels van iets meer dan 5 millimeter. En dat is erg mooi.

Dell XPS 13, zo groot als een 11 inch

Dat niet alleen, door de dunne bezels kan het apparaat in zijn geheel flink krimpen. ArsTechnica merkt op dat Dell een 13 inch laptop biedt met het formaat van een 11 inch. Een laptop die kleiner wordt zonder in te boeten op schermformaat, is pure winst. Het 13 inch beeldscherm kun je in twee varianten krijgen: Een Full HD-versie waar je met je vette vingers vanaf moet blijven en eentje met 3200×1800 QHD-resolutie die wél reageert op aanrakingen.

Yup, ziet er lekker uit! Doe er maar twee.

Yup, ziet er lekker uit! Doe er maar twee.

Los van het fantastisch uitziende beeldscherm is de XPS13 helemaal geen onaardige laptop. De behuizing is vrijwel geheel opgetrokken uit koolstofvezel en het apparaat is verkrijgbaar in verschillende configuraties, variërend van Core i5 processor met 4GB aan RAM, tot Core i7 met 8GB. De QHD-touchscreen versie blijft volgens Dell elf uur werken op een volle accu, de Full HD versie houdt het bij normaal gebruik gewoon 15 uur vol. Misschien is dat nog wel het mooiste aan deze Windows laptop.

Nee, dat is niet waar. Dat beeldscherm. Dat is het mooiste.

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Wauw, wauw, wauw. Hier kunnen heel veel merken een voorbeeld aan nemen. Zo sexy. Ik denk zomaar dat ik hier me nieuwe laptop zie.