Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Kodak IM5: smartphone van voormalige fotogigant

Kodak IM5: smartphone van voormalige fotogigant
Ger
  • Op 7 januari 2015

Kodak. Dat merk kennen we van de vroegere fotorolletjes en pocketcamera’s. Niet van smartphones. En dus komt de Kodak IM5 als een donderslag bij heldere hemel.

Nou ja, niet helemaal. Er waren al sterke geruchten over Kodak. Het bedrijf draait al jarenlang verlies, heeft amper nog producten en is in Nederland zelfs helemaal niet meer te vinden. Een flinke strategiewijziging is dus niet zo gek. Het roddelcircuit ging op basis van wat gelekte afbeeldingen en bronnen ervan uit dat de voormalige fotoboer bezig was met een Android-camera. Een soort van Galaxy Camera-achtig toestel, maar dan van Kodak.

Kodak IM5 smartphone

Niets blijkt minder waar: de Kodak IM5 is een heuse smartphone met alles erop en eraan. Het model laat zich het beste vergelijken met een Huawei Ascend, zowel qua specificaties als design.

Kodak IM5 smartphone

Een foto maken met de Kodak IM5. Cool! Ofzo.

 

Het toestel heeft een 5 inch 720P display, 13 megapixelcamera met LED-flits, 1 GB RAM en 1,7 Ghz octa-core processor aan boord. De IM5 draait op Android 4.4, maar een update naar Android L zit in de pijplijn. Dat laatste is een goede zet, maar voor de rest kunnen we ons niet aan de indruk onttrekken dat dit vooral een heel erg degelijk apparaat is. Echt wereldschokkend kun je de hardware niet noemen.

En dat terwijl je bij een merk als Kodak toch het nodige verwacht. Zeker op het gebied van de camera hadden we bij de voormalige fotorolletjesgigant graag wat mer willen zien. Een 13 megapixcameraatje met LED-flits, daar worden we niet warm van. Kodak heeft nog wel een speciale foto-app ontwikkelt, waarmee je razendsnel kiekjes bewerkt en doorstuurt naar sociale media of fotoprinters. Klinkt leuk, maar jongens: hoeveel fotobewerkingsapps zijn er tegenwoordig al wel niet?

Kodak IM5 smartphone kopen

De Kodak IM5 is vanaf eind maart ‘ergens in Europa’ te koop, tegen een bedrag van 229 euro. Niet veel dus, maar voor hetzelfde geldt moet je daarvoor naar Portugal of Letland afreizen. Of Polen. Daar wil niemand heen.

Logo met Kodak IM5

Het logo van Kodak. Wie kent het niet?