Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Zucht… Football Manager 24 via Netflix

FM24 screenshot
Redactie

Pfoe. Hoe lang moet je als groot bedrijf een rukfunctie pushen voordat je toch maar wijs besluit ermee te kappen? Geen idee, is ons veel te eerlijke antwoord. Wat we wel weten: Netflix probeert al te vaak en te lang haar gamesectie populair te maken. Want ja: Netflix heeft een gamesectie. Dat wist je waarschijnlijk niet, want je gebruikt ‘m niet.

Want wij kennen precies niemand die even lekker gaat gamen op Netflix. Dat is natuurlijk een onderzoekje van niks, maar stel de vraag: ken jij iemand? Vast niet, of laat het anders weten via Instagram.

Anyway, helaas worden we nu welhaast gedwongen de non-feature te gebruiken. Want als we het almachtige Tweakers mogen geloven komt de mobiele variant van een der onze meest favoriete games ever, enkel beschikbaar via de streamingdienst. Football Manager 24, wel te verstaan.

Hoe speel je Football Manager 24 (FM24) op Netflix?

Spelers kunnen het spel gratis spelen, maar moeten een Netflix-abonnement hebben om in te loggen, schrijft de techsite. De mobiele variant krijgt ‘nieuwe features en functionaliteit’, maar die worden pas over een aantal weken bekend. De mobiele game werkt alleen in de Android- en iOS-apps en niet op Android-tv’s.

Je logt dus in op Netflix via je app en als het goed is staat daar dan Football Manager 24 tussen, onder de speciale Arcade-sectie. Je klikt erop en je komt in de game. Voila. Daar betaal je dan dus niets voor.

Goed, natúúrlijk hebben wij wel een Netflix-abootje, daar niet van. Maar waarom we dat nodig zouden moeten hebben om in de trein of op de plee Vitesse fictief groot te maken, is ons niet duidelijk. Wij gebruiken Netflix voor een avondje bingen met Ferry, of, zeer recent, het gespuis in Knokke Off. Maar nu moeten we die vermaledijde app gebruiken om FM24, dat uitkomt op 6 november van dit jaar, te spelen.

En dat is zonde.

Heb je daar geen zin in, moet je het doen met de ‘gewone’ versie van de populaire game. Dat vinden types als Pieter Zwart en @sportzeloot vast geweldig, maar de argeloze gamer die geen zin heeft om zelfs tegen de assistent te moeten zeggen waar in de dug-out hij precies moet zitten en waarom vast wat minder: de mobiele variant van Football Manager is een stuk overzichtelijker, leuker en, toegegeven, vast ook wat makkelijker. De screenshots van de game zien er overigens wel weer lekker uit.