Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Het is aan, LG toont G Watch

Het is aan, LG toont G Watch
Dennis de Vries

Natuurlijk kan LG niet achterblijven. Fabrikanten willen dat iedereen aan de smartwatch gaat, dus moeten de Koreanen er ook eentje maken. Ze hebben zojuist een complete webpagina over de LG G Watch live gezet. Die laat veel te raden over de aankomende smartwatch, maar geeft ook veel prijs. LG zegt zelf dat ze smartwatches hiermee ‘definiëren’. Hoewel er veel onduidelijk blijft uit de teaserpagina, valt dat nog maar te bezien. Wel een interessante ontwikkeling is dat het beeldscherm van het horloge volgens de fabrikant altijd aan staat.

In een filmpje passeren flink wat details de revue. Zo is het apparaat grotendeels van metaal gemaakt, is hij verkrijgbaar in het zwart en wit, is het stof- en waterdicht en heeft hij een vrij fors beeldscherm dat de hele pols beslaat. Als het beeldscherm uitstaat lijkt hij nog het meest op iets wat je in het ziekenhuis om krijgt als het niet goed met je gaat.

VIDEO: Dit is ‘m dan. De LG G Watch

G Watch, altijd aan

Dat bedoelen we inderdaad niet als compliment. Voordeel is wel dat het beeldscherm nooit uitstaat, als we LG moeten geloven. De G Watch is voorzien van een ‘always on’ beeldscherm waarop je dus altijd informatie te zien krijgt. Dat is een beetje de heilige graal op het gebied van smartwatches: altijd informatie laten zien, zonder dat het kleine accuutje meteen leeg getrokken wordt.

Daar zijn een aantal manieren voor. De Pebble smartwatch gebruikt e-ink, dat altijd informatie weer kan geven maar alleen stroom verbruikt als er iets op het beeldscherm veranderd. In het geval van een horloge is dat op z’n minst eenmaal per minuut, maar dat is prima te doen. Nadeel is wel dat e-ink niet in kleur is en er relatief lang over doet om beelden te verversen. Het gebruikt van AMOLED is ook een optie. Zwarte pixels bij die beeldschermtechnologie verbruiken geen stroom. Een zwart beeld met in witte letters wat informatie, zoals smartphones soms weergeven, kan prima gelden als ‘always on’ oplossing. Maar de leukste optie is misschien wel die Qualcomm gebruikt in hun Toq-smartwatch. Een nieuwe beeldschermtechniek met de naam Mirasol kan lange tijd heldere kleurbeelden laten zien, zonder veel stroom te gebruiken.

Android Wear

LG zegt lekker niet hoe hun ‘always on’ beeldscherm gaat werken. Over het besturingssysteem doen ze iets minder geheimzinnig. De smartwatch gaat op Android Wear draaien, speciaal ontwikkeld voor wearables. De software leunt zwaar op Google Now en de bijbehorende spraakbesturing. Door ‘OK Google’ te roepen, springt je smartwatch tot leven en kun je talloze dingen doen. Tenzij je in Nederland woont, waar Google Now niet veel verder komt dan het verklappen van het weer buiten en de snelste route naar een plek waar je waarschijnlijk niet wilt zijn.
Het zal nog wel een paar maanden duren voor de LG G Watch in de winkels ligt en misschien is hij wel helemaal niet in Nederland verkrijgbaar. Laten we er het beste maar van hopen.

En ook: nieuwe G Pads
Tussen de bedrijven door heeft LG ook wat nieuwe tablets half aangekondigd. Het persbericht meldt slechts dat er varianten van de LG G Pad worden uitgebracht. De originele G Pad, waar wij fan van zijn, heeft een 8,3 inch beeldscherm, deze nieuwe apparaten worden uitgebracht in 7, 8 en 10,1 inch. Over de specificaties, prijs en beschikbaarheid wordt alleen met geen woord gerept.

Van 10.1 inch naar 7 inch. Wat een gezellig groepje G Pads.

Van 10.1 inch naar 7 inch. Wat een gezellig groepje G Pads.