Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Hyves terug? Vier redenen waarom Hyven.nl helemaal niets is

Hyves terug? Vier redenen waarom Hyven.nl helemaal niets is
Redactie

Hyves is terug. Dat klinkt leuk. Dansende banaan enzo. Maar als we goed kijken, dan is het helemaal niet zo slim om op Hyven.nl, de weinig originele nieuwe naam van Hyves, te gaan. Waarom niet? Wij geven vier belangrijke redenen waarom Hyven.nl helemaal poep is.

1. Hyven.nl is niet veilig

Nee, we hebben het hier niet over trackingpixels en andere volg-activiteiten – daar komen we later op terug. Wel noemen we hier een essentieel ander punt: ‘Het heeft een dikke XSS-kwetsbaarheid waarmee je logingegevens kunnen worden gestolen’, aldus techgoeroe en liefhebber van IPA’s Daniel Verlaan op Twitter. Wat een XSS-kwetsbaarheid precies is? Geen idee, maar we geloven de beste man op zijn (zwartgestreepte) ogen. In de basis kunnen we stellen dat Hyven.nl zó amateuristisch is opgezet, dat ze niet aan de echt belangrijke veiligheidszaken hebben gedacht. Alhoewel: “Hyven is van de XSS-kwetsbaarheid op de hoogte en gaat eraan werken na de migratie naar een groter cluster”, schrijft Verlaan in een tweet erna. Maar goed, wanneer is dat? Oh, en kijk op laatjeniethackmaken. Dat heeft niets met dit onderwerp te maken, maar een stukje bewustwording is wel lekker.

Daniel Verlaan is stellig over Hyven.nl

2. Zijn we hier niet een beetje te oud voor?

Ik vind retro ook leuk. Oud speakertje? Lekker man. Spelletje Stunts? Leuk jochie. Maar om nou weer een oranjegekleurde Comic Sans MS-achtige website meerdagelijks te bezoeken? Dat lijkt me toch niet echt productief. Al is het maar omdat je met Facebook, Vero, Twitter, Ello, Pinterest, Instagram of Snapchat al genoeg sociale media hebt om je dagen mee te vullen. Je moet ook eten. Spareribs bijvoorbeeld. Jummie.


Kijk, een oude speaker. Dat is nou wél leuk!

3. Weer privacymeuk om op te letten

Hier hebben we het wel over trackingpixels en andere volgactiviteiten. Jongens, hebben we niet geleerd van Arjen Lubach? Ik wil niet nóg een website die precies weet wanneer ik naar de kroeg ga (altijd), muziek luister of de stront van mijn dochter opruim. Of erger: wat ik op www.viezewebsiteoverviezedingen.nl doe.

“Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen”, schrijft Hyven.nl zelf op haar privacy-pagina, maar of we dat moeten geloven?

De dames en heren achter deze dansende-banaan-site zal ongetwijfeld goede bedoelingen hebben, maar begon Facebook ook niet met het nobele streven om nerds van lekkere wijven (pardon: mooie genderneutrale mensen met van oorsprong het vrouwelijke geslacht) te voorzien?

Hieronder een vriendelijke reminder:

4. NaRE KraBbeLS VAN jE HYVEN.nl ENdE OUDERS.

Hier voegen we niets aan toe. Kom je wel op tijd eten????!!!! XXX! Je mams

Wij willen hyves.nl niet terug.

Vorig artikel

Er zijn geen oudere artikelen