Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

IFA 2017: dit gaat er echt gebeuren

IFA 2017: dit gaat er echt gebeuren
Ger
  • Op 30 augustus 2017

We zijn nog niet eens in Berlijn of er is al het nodige aangekondigd. Je zou er spontaan van in de stress schieten. Doen wij niet. Dit zijn onze verwachtingen van Europa’s grootste consumentenelektronicabeurs.

Kleine disclaimer: mocht je hier een lijstje met mogelijk toffe gadgets of semi-innovatieve oplossingen hadden verwacht? Dat doen we niet. Daar zijn een hoop andere sites voor. Succes met klikken. Wij geven gewoon een realistisch lijstje van activiteiten in en rondom de Internationale Funkausstellung in Berlijn.

1. Veel te drukke Samsungstand

Best druk.

 

Hoewel de kans groot is dat Samsung op smartphone-gebied weinig tot niets laat zien, zal het ook dit jaar weer wemelen van te geïnteresseerde mensen. De enige noviteit is de Note 8, maar die is al gepresenteerd, dus nieuwswaardig kunnen we dat niet noemen.
Er gaan geruchten over draadloze Bixby-oordopjes, in-ear headphones waarmee je die kunt communiceren met Bixby, de hondsirritante digitale assistent van de Zuid-Koreaanse fabrikant, geïntroduceerd op de Samsung Galaxy S8. Nu weten we dat Bixby alleen Engels en Koreaans kan, dus het is een uitdaging dat goed te gebruiken. Goed, het lijkt ons wel vet, maar origineel kunnen we niet noemen: meet the Sony Xperia Ear.

2. Best veel bier

Hik.

 

We gaan even terug naar het begin van Draadbreuk. We schrijven maart 2013, HD ging langzaam over naar Full HD en de USB-C connector bestond nog niet. Wat er al wel was? Bier. Als vier vrienden met een voorliefde voor gadgets en een gezonde hekel aan overdreven PR-geklets en obligate techjournalistiek, leek het ons weleens grappig om het anders dan anderen te doen. Opschrijven wat er gebeurt, in plaats van een persberichtje oplepelen. Het resultaat ziet U al jaren voor u. Goed, dit idee is ontstaan tijdens bier. Veel bier. Dat drinken we dus graag. Andere journalisten trouwens ook. Ook in Berlijn.

3. Fingerfood als avondeten

Lekker happie

 

Het aller-geestigste aan journalisten of ander mediagespuis wanneer ze voor het eerste een grote beursbezoeken? Roepen dat ze het zo druk hebben, terwijl ze weinig tot niets produceren voor hun medium. En ondertussen mekkeren dat ze zo’n honger hebben. Ze lopen van afspraak naar afspraak, maar nemen nooit de ruimte even een paar kloeke alineaatjes te tikken over die nieuwe innovatie van communicatienetwerk start-up X of de grootste gamechanger sinds de iPhone Y.

Bij Draadbreuk hebben we dat inmiddels geleerd, we gaan rustig zitten in een persruimte, ook al vinden er op dat moment 234534 events plaats – dan gaan we later wel even langs. En als we een afspraak hebben? Dan eten we meer koekjes, mini-croissants en gelei-achtige puddinkjes dan eigenlijk goed voor ons is. Dan gaan we de week erop wel even ontgiften. Sowieso is het een grote uitdaging om een stand met wifi en broodjes te vinden. Alltime winner is nog altijd Microsoft. En gratis tip: doorgaans hebben Spaanse Telecommunicasión-stands Iberico-ham. Lekker.

4. Oh, Frankrijk – Nederland

Knappe vent.

 

Wij denken 1-2. Doelpunten van Arjen Robben en Marco van Ginkel.

5. Alles over The Enterprise

Hete dude.

 

Ooit ging ik met oud-collega Dennis de Vries op bezoek bij Blackberry. We hadden een interview met een Luxemburgse hoge pief van het toenmalige RIM. Dennis legde de beste man het vuur aan de schenen over de dalende verkoopcijfers van Blackberry, ik legde dat vast via een ouderwetse camera waarbij je nog je bandje moest inladen op je computer met behulp van een krakkemikkig FireWire-kabeltje. Het resultaat was een balende pr-mevrouw omdat ‘Arnaud Bret’ per ongeluk iets los liet over nieuwe Blackberry Bold-telefoons, maar bovenal heel, heel veel gewauwel over The Enterprise. Wat dat is? Geen idee. Ik vermoed iets van een Bermudadriehoek-achtige atmosfeer met een hoop grijze mannen in nog grijzere pakken.
Een beurs als IFA is er niet alleen voor Jan met de korte achternaam of Chriet Titulaer. Nee, de beurs is ook een netwerkevent voor Bie-Toe-Bie (B2B voor intimi). En dat betekent doorgaans een hoop geklets over, jawel, mogelijkheden en kansen in The Enterprise. Wij houden u (niet) op de hoogte.

 

Fotocredits:
Bier en lelijke mannen: JasonParis Oktoberfest / Wiesn via photopin
Drukke Aziaten: *_* Cosplay @ Comiket 84 – Summer 2013 @ Tokyo Big Sight via photopin
Robben met haar: ALinda_m Arjen Robben via photopin
Eten wat niet lekker: anka.albrecht Pomme-frittes / Fries via photopin
Jongen in geen grijs pakt: Lee Winder Stylish Best Man via photopin