Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Ik ben iPhone 6s-moe. Nu al.

Ik ben iPhone 6s-moe. Nu al.
Ger
  • Op 21 augustus 2015

Pfoe. Gewoon: ‘pfoe’. Ik ben het helemaal zat. Het zal vast komen doordat het vrijdag is, maar jongens: zullen we met zijn allen eens stoppen met het geklets over de iPhone 6s? Het gaat werkelijk nergens meer over.

Herinneren jullie bendgate nog? Een filmpje van Unbox Therapy toonde aan dat de Apple iPhone 6 Plus relatief eenvoudig buigbaar bleek. Het aluminium was niet stevig genoeg. Het item werd in no-time miljoenen keren bekeken – vandaag de dag staat de teller op meer dan 67 miljoen views.

De hele techwereld stond in brand. Zat de telefoon in je kontzak en je ging zitten, dan had aan het einde van de dag de iPhone 6 Plus de vorm van je aars – dat was het idee. Het journaille dook erop en haalde alles uit de kast om de sterkte van Apple’s (te) dure smartphone te checken. Iedereen was het erover eens: dit kan niet. Honderden bendgate-filmpjes toonden aan dat Apple een fout had begaan. Een grote fout.

Welhaast trots deed ook Nederlandse journalist Ron Smeets van MobileCowboys destijds uit de doeken dat ook zijn iPhone 6 Plus was gebogen. En dat na drie maanden gebruik. Ongehoord, natuurlijk.

Dat daarna bleek dat andere telefoons net zo, of zelfs nog makkelijker, bogen – was niet relevant. Apple moest aan de schandpaal. En dus is een jaar na deze pr-ramp de belangrijkste vraag, zo vlak voor de lancering van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus, gaan deze telefoons ook buigen?

Nu heeft Unbox Therapy zijn handen weten te leggen op de behuizing van de iPhone 6s. Ik herhaal: de behuizing van de iPhone 6s. En die moet schijnbaar direct aan een bendgate-achtige test worden onderworpen.

iPhone 6s buigtest

 

Dan vraag ik me af: waarom? Nu kan ik me voorstellen dat jullie willen weten hoe breekbaar de iPhone 6S is. Dat is, gezien zijn ongetwijfeld veel te hoge adviesprijs, een erg redelijke vraag. Maar een buigtest doen van louter en alleen een behuizing, zonder interne hardware (lees: de daadwerkelijke telefoon)? Dat gaat gewoon te ver.

Het is niets meer dan een ordinaire clickbait. En daar ben ik wel een beetje klaar mee. Zo belangrijk is het allemaal niet. De relevantie is ver te zoeken.

Oh, en ik heb de iPhone 6 Plus ook. Het ding is na een goed jaar nog zo recht als de erectie van een mannelijke pornoster. En doorgaans gaat uw vaste redacteur nou niet heel erg voorzichtig met zijn producten om. Nu zeg ik niet dat bendgate nooit bestaan heeft, maar mensen: er zijn belangrijkere dingen in de wereld. Honger, kanker, hackbare vreemdgangerssites, Ziggo DDos-aanvallen en ga zo maar door.

Stop met die ongein over de iPhone 6s. Die telefoon komt er wel een keer.