Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Weer een lelijke bluetooth speaker gepresenteerd

Weer een lelijke bluetooth speaker gepresenteerd
Ger
  • Op 20 augustus 2015

Onlangs zaten Bart en ondergetekende te discussiëren over het design van de gemiddelde bluetoothspeaker anno 2015. Daar kwamen merken als UE, Samsung en Sony voorbij. Nu doet ook LG een duit in het draadloze speakerzakje met de Soundpop 360. En man. Die is raar.

Nu kunnen we een hoop woorden vuil maken aan dit nieuwe ding van Zuid-Koreaanse fabrikant LG. Maar voor een goed stukje reflectie is rust nodig. Haal daarom maar even diep adem en kijk tien seconden naar onderstaande afbeelding. Succes.

Gaat dit niet wat ver?

Gaat dit niet wat ver?

 

Dit is ‘m dan. Of liever: dit zijn de dan. De LG SoundPop 360 komt er namelijk in drie gezellige pastelkleuren. Lichtblauw, lichtroze en beige. Dan valt er wat te kiezen, zullen we maar zeggen. Dan is natuurlijk de vraag: wil je dit hebben?

Nee. Dit is geen speaker waar je trots mee rond paradeert op een hip barbecue-feestje. Dit is ook geen speaker die je lekker thuis neer zet. What the fuck is het dan wel? Een audiospeler met een belachelijk design. Dat is het. Volgens LG zorgt deze opmerkelijke vormfactor er voor dat ‘muziek in alle richtingen afgespeeld.’

LG Soundpop 360: lelijk ontwerp

Met andere woorden: deze staaf heeft omnidirectionaal geluid, iets wat we kennen van bijvoorbeeld de UE Boom.Dat is natuurlijk fijn. Zeker wanneer je met een groepje mensen naar dezelfde muziek luistert is ‘360 graden sound’ een absoluut voordeel. Maar moet je daarvoor zo’n lelijk ontwerp naar buiten gooien?

Bovendien is de LG Soundpop 360 niet water- of schokbestendig, iets wat essentieel is wanneer je met je dronken kop mee staat te blèren met Icona Pop of Galantis.

Terug naar de tekentafel

De Soundpop 360 is, aldus het ronkende persbericht, het resultaat van een zeer nauwe samenwerking tussen LG’s Home Entertainment en Mobile Communications Companies. Nou, jongens, ga met zijn allen maar weer lekker rond de tafel, want dit ziet er niet uit. Het is opmerkelijk, maar verder?

Succes.