Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Kijktip: Shinewereld

Kijktip: Shinewereld
Ger
  • Op 26 juni 2015

Misschien hebben jullie gisteravond allemaal al voor de buis gezeten. Dat kan. Dan heb ik dit bericht voor niets geschreven en kunnen jullie ongegeneerd wegklikken. Is dat niet het geval, dan heb ik een dikke kijktip voor jullie. ‘ShineWereld’ is een docu over Nederlandse vloggers.

Youtube schijnt best populair te zijn. Dat weet de 2.0-generatie al lang, maar de rest van de wereld (blijkbaar) nog niet. Alle reden dus om eens te kijken naar dat fenomeen. In ShineWereld worden een aantal hele populaire Nederlandse Youtubers een jaar lang gevolgd. Bardo Ellens, de Cinemates, Draadbreuk en DusDavidGames – om maar wat te noemen. Zijn jullie ongetwijfeld bekend.

Hoe is het om een populair Youtube-kanaal te hebben, wat moet je ervoor doen en – vooral – hoe ga je met je bekendheid om? In de nieuwe film van regisseur Jacco Groen komt het allemaal voorbij.

Trailer ShineWereld

Gisteravond was de documentaire te zien op NPO, maar de echte internetter kijkt natuurlijk on demand  via UitzendingGemist. Om een volstrekt ouderwetse regelgeving kan ik de video van NPO hier niet embedden, maar moeten jullie doen met een doorlink. Komt ‘ie:

Bekijk ShineWereld door hier te klikken

Veel kijkplezier en laat vooral even weten welke YouTube-kanalen jij allemaal checkt!

(afbeelding: still uit de trailer van ShineWereld)