Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Saygus V Squared super-smartphone komt er aan

Saygus V Squared super-smartphone komt er aan
Dennis de Vries

Meest indrukwekkende smartphone die we afgelopen Mobile World Congress in handen hadden? Niet de Samsung Galaxy S6 Edge of de HTC One M9. Nee, qua specs kon er niemand tippen aan de Saygus V Squared. Destijds slechts een prototype, maar nu echt in aantocht.

De über-smartphone staat op IndieGogo waar hij in 9 dagen zijn doel van een miljoen dollar heeft binnengeharkt. Dat is goed nieuws, dat betekent dat het toestel ook daadwerkelijk in productie komt. Toen wij ‘m in maart in handen hadden werd er nog gesproken van een lancering binnen drie maanden, dat is wel iets naar achter geschoven; nu staat najaar 2015 op de kalender. Die vertraging is geheel volgens verwachting, aangezien ze tijdens onze hands-on nog niet eens de camera aan de praat hadden.

 

Video: Saygus V Squared preview

 

Maar waarom zijn we zo enthousiast over de Saygus V Squared? Nou, we zijn niet snel onder de indruk meer van een lijstje specificaties van een telefoon. Maar Saygus deed ons wat betreft wel even de polonaise lopen, hoewel je een en ander best met een korreltje zout mag nemen. De fabrikant claimt een halve terrabyte aan opslaggeheugen in het toestel te hebben. Nu is dat schromelijk overdreven. Het opslaggeheugen is een stevige 64GB, maar het bijzondere is dat er twee microSD-slots in zitten. Mocht je daar twee 200GB kaartjes bij hebben, dan kom je op 464GB, wat afgerond inderdaad een halve TB is. Zo lust ik er nog wel een paar.

Unieke features in Saygus V Squared

Maar het is gerust niet alleen maar gebakken lucht wat de fabrikant verkoopt. Sterker nog, het toestel zit bomvol high-tech waar je de pet voor afneemt. Een 5 inch Full-HD beeldscherm dat af te lezen is in direct zonlicht. Een 3100mAh uitneembare accu. Een vingerafdruksscanner aan de zijkant omdat daarom. Draadloos opladen en fractal antenna technologie voor beter bereik, schijnbaar zelfs in de trein bij Wolfheze. En dat allemaal in een waterdichte behuizing die verkrijgbaar is in wit, zwart en roze. Goed, dat laatste is niet bijzonder maar we wilden het toch maar even genoemd hebben.

En voor wie ons niet gelooft legt Saygus het zelf ook nog even uit in een gelikt vidje met die andere bekende Youtuber die niet Bart is.