Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen: Lumia 940 XL, Galaxy Note 5 en iPhone 6S

De wandelgangen: Lumia 940 XL, Galaxy Note 5 en iPhone 6S
Dennis de Vries

Het is zowaar een karig weekje qua geruchten. Alsof er ineens echt nieuws is waar media over moeten publiceren. Maar er zijn altijd een paar zekerheidjes waarover elke week wel iets geroddeld wordt. Zoals het Microsoft smartphone-vlaggenschip, de Samsung Galaxy Note 5 en natuurlijk de iPhone 6S.

 

Microsoft Lumia 940 en 940 XL komen

Waar blijft het nieuwe smartphone-vlaggenschip van Microsoft? Want de Lumia 930 is inmiddels toch wel eens aan vervanging toe. Nou, deze week werd er een eerder gerucht ‘bevestigd’ door een nieuw gerucht. De Lumia 940 en Lumia 940 XL komen eraan. De eerste krijgt een 5,2 inch Full HD scherm, de XL-versie een 5,7 inch beeldscherm met resolutie van 2560×1440 pixels. Het mag geen verrassing zijn, maar de toestellen draaien vanaf het moment dat ze de fabriek uitkomen al op Windows 10.
Maar hoe zit het met de camera’s? Schijnbaar wel goed. Microsoft zet er, volgende geruchten dan, knappe PureView camera’s met 24 megapixel-sensor en OIS.

 

Galaxy Note Edge krijgt geen opvolger

Geruchten zeggen het, dus dan moet het wel zo zijn. Er komt geen nieuwe Samsung Galaxy Note Edge dit jaar. De eerste Note Edge werd vorig jaar september gelanceerd als verrassing naast de Samsung Galaxy Note 4. Anders dan bij de SaMsung Galaxy S6 Edge heeft de Note Edge een gebogen beeldscherm aan één kant, dat dient als een soort extra beeldscherm. Volgens Chinese geruchten was dat dus eenmalig en krijgt de Samsung Galaxy Note 5 geen variant met gebogen beeldscherm.
Komt de Galaxy Note 5 dan alleen dit jaar? Dat hoeft niet perse. Vergeet niet dat Samsung ook experimenteert met andere vormen van flexibelen beeldschermen. Een opvouwbare Galaxy Note 5? Onwaarschijnlijk, maar niet onmogelijk.

 

Wekelijks iPhone-gerucht

Anonieme bronnen zeggen het, dus dan moet het wel zo zijn: leveranciers van Apple zijn begonnen met het maken van iPhones met Force Touch-technologie. De functie zit ook al in de Apple Watch en de Macbook, en laat het touchscreen herkennen hoe hard een gebruiken er op drukt. Een hardere duw met de vinger, geeft andere functies dan een zacht tikje. Verder blijven de nieuwe versies van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus uiterlijk onveranderd.