Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Fijn: releasedatum tweede seizoen Narcos aangekondigd

Fijn: releasedatum tweede seizoen Narcos aangekondigd
Mart Opdam

Eindelijk, na een klein jaartje wachten gaan we te weten komen hoe Pablo Escobar het er vanaf heeft gebracht. Kom ‘ie aan een gruwelijk einde of leeft de snuivende Colombiaan nog steeds? We gaan het zien in Narcos seizoen 2!

Potverdorie wat ik heb hier zin in. Tuurlijk Game of Thrones is nu je van het maar buiten GOT is er in serieland weinig om naar uit te kijken naar mijn mening. Narcos was echt een verfrissende epos over de bekende drugsbaron. Smerige en bloederige actie. Lekker Spaans gelul. Fantastisch! Hieronder de stinkend vette aankondiging. Heb je de serie nog niet gezien? Collega Ger legt even uit waarom hij zo goed is.


Dit. Wordt. Top.

Wat weten we al?

Niks. Geen hol. Vette aankondiging maar meer weten we niet. Toch even even recap van wie-wie speelt in de serie: Wagner Moura ( van o.a. Elite Squad, Elysium) speelt de (anti)-held Pablo Escobar. Boyd Holbrook (uit Gone Girl) en Pedro Pascal (Oberyn Martell uit Game of Thrones) spelen de Amerikaanse agenten Steve Murphy en Javier Peña.

De aankondiging is leuk maar alleen deze informatie is niet echt bevredigend. Ik ben derhalve inderhaast eensch gaan kijken welke studio Narcos eigenlijk maakt.

Dat doet Netflix toch?

Nee. Netflix is geen studio. Ze kopen in principe scripts en kiezen uit wat ze leuk vinden om te laten produceren. Zo hebben ze Gaumont International Television ingehuurd om Narcos te maken. Dat zei mij helemaal niets. Dus even zoeken wat zij allemaal gemaakt hebben. Gaumont is een Franse filmstudio en zelfs de oudste ter wereld. Gaumont International Television is een afdeling daarvan en is gestationeerd in (natuurlijk) Los Angeles.

Ze maken niet alleen Narcos, ze hebben met Hemlock Grove (ook voor Netflix), Hannibal en F is for Family nog goeie andere series gemaakt. Verder zijn ze nog bezig met een serie die voortborduurt op de film Layer Cake. Deze film ging toevallig ook over het witte goud dat Pablo Escobar verkoopt. De serie moet Viva La Madness gaan heten waarbij Jason Statham in de hoofdrol schittert. Er is echter nog geen zender voor gevonden, misschien ook een serie voor Netflix?

Narcos seizoen 2 bitches!

Het volledige tweede seizoen van Narcos is vanaf 2 september om 09:01 te bekijken op Netflix. Het eerste seizoen is nu te bekijken in Ultra HD 4K om even in de stemming te komen.