Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Oh nee, het interwebs ligt plat!!1!!

Oh nee, het interwebs ligt plat!!1!!
Ger
  • Op 22 april 2014

Jullie schrikken ongetwijfeld van deze heftige kop. Terecht. Je zou maar een dagje zonder Twitter, Facebook of Second Life moeten. Geen nood. Het valt mee. Immers, anders hadden jullie dit bericht niet kunnen lezen, is het niet?

Wat is er dan wel aan de hand? Gisteravond bereikte ons het schokkende bericht dat de ‘smart tv’s van Samsung wereldwijd plat liggen‘. Los van het feit dat dit een ietwat rare kop is – ligt de verbinding of het apparaat plat, De Telegraaf? – moesten we bij Draadbreuk ook vooral erg lachen dat dit volgens De Wakkerste Krant van Nederland klaarblijkelijk nieuws is. Want natuurlijk, zoiets is vervelend, een systeem dat plat ligt. Als WhatsApp Telegram even niet werkt, dan beginnen net als bij een alcoholist die al een uur geen wodka-jus heeft gedronken, onze vingertjes ook te trillen.

 

Smart TV plat

Uitgebreid bericht. Veel duiding, ook.

 

Maar kom op: Samsung Smart TV? Wie gebruikt dat? Hand- en spraakbesturing of niet, bij Draadbreuk zijn we nog steeds niet overtuigd van smart tv-functionaliteiten. Bij bijna iedere televisielancering laat de PR-manager van een merk trots zien dat internet op jouw kijkbuis nu eindelijk wel werkt. Maar, hoe soepel ook, nog steeds lijkt de populariteit niet groot.

Geen haan

Panasonic doet het met Android, LG met WebOS – beiden toch geen onsuccesvolle of slechte besturingssystemen. Toch hoor je er zelden of nooit iemand over. Het lijkt niemand een biet te interesseren, dat hele smart tv. Google Chromecast was even in het nieuws, maar ook daar lijkt enkele maanden na de lancering geen haan meer naar te kraaien.

Archiefmateriaal: Ger en Paul over WebOS van LG

Lijkt wel tof, eigenlijk.

Rest ons de vraag: waarom niet? Gebruiken jullie geen smart tv? Persoonlijk kan ik het me goed voorstellen. Met een tablet op schoot lijkt YouTube op de tv wat overdreven. De enige echte reden om Smart TV te hebben, lijken streamingdiensten als Netflix en Spotify. Maar is daar een complete ‘omgeving’ voor nodig? Ik twijfel eraan.

Goed, misschien zit ik verkeerd en zitten jullie massaal via jullie afstandsbediening te genieten van alles wat internet op de tv zo mooi maakt. Vul dus vooral effe onderstaand polletje in en geef je mening in de comments!

Stemt en heb een mening!
Wij maken de poll weer cool!

Oh, en kudo’s voor De Telegraaf. Niet vanwege dit geweldige tweeregelige (!) nieuwsberichtje, maar vanwege de fantastische bovenplaat. Een artikel over Smart TV en een in de fik staand datacententrumpje – daar hoort absoluut World Trade Center-achtig gebouw dat op instorten staat bij.