Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Nee! Netflix blokkeert VPN-diensten!

Ger
  • Op 5 januari 2015

“We hebben het hier in Polen officieel nog niet, maar ik gebruik Netflix al een tijdje, omdat ik via een omweg naar de Amerikaanse versie kan kijken.” Dat zei collega-redacteur Dennis de Vries tijdens de eindejaarsuitzending van gadget- en techprogramma Uitbuiken!. Of de beste man dat in 2015 echter kan blijven doen, is maar sterk de vraag.

Volgens TorrentFreak.com is Netflix namelijk diensten die gebruikers de mogelijkheid geven om de regiobeperkingen te omzeilen aan het blokkeren. Gevolg: je kunt dus niet meer naar de Amerikaanse of Engelse versie van Netflix kijken. Daar waar het aanbod het grootst is, dus.

Zo kun je tegenwoordig alle tien seizoen van Friends op Netflix USA checken, maar kun je op de Nederlandse versie van de streamingdienst nog niet naar Ross, Rachel, Phoebe, Chandler en Joey koekeloeren.

VPN

Netflix zou de ip-adressen van populaire VPN-diensten blokkeren. Via VPN kun je via een trucje net doen alsof je vanuit een specifiek land aan het internetten bent. Torguard en Hola Unlocker zijn twee bekende VPN-diensten, die ook tijdens het afgelopen wereldkampioenschap voetbal vaak werden gebruikt, om zo wedstrijden van het Nederlands Elftal via de NOS-stream te kunnen checken.

Netflix ontkent overigens dat het bezig is met ip-blokkades, maar Torguard spreekt dit tegen. “Een aantal weken geleden kregen we de eerste reacties van Torguard-gebruikers dat hun Netflix-account niet bereiken was via VPN of proxys”, stelt een woordvoerder tegenover TorrentFreak. “Het is de eerste keer dat we van deze error-messages gehoord hebben.”

Videostreamingdienst Netflix won in 2013 nog de prestigieuze Draadbreuk 101, een top 101-lijstje van beste tech- en gadgetinnovaties. Volgens de laatste schattingen heeft de dienst in Nederland zo’n 700.000 abonnees.

 

 

Reacties

  1. Sianto

    Zoo jammer, maar bij mij doet hij het nog!