Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen: CES 2015

De wandelgangen: CES 2015
Dennis de Vries

Tijd om uit te kateren van oud en nieuw is er niet. In de wandelgangen is het nooit stil. Zeker niet omdat aan het begin van het jaar traditioneel de Consumer Electronics Show in Las Vegas plaats vindt. De CES levert een berg aan nieuwe gadgets op en die worden vooraf gegaan door een berg aan geruchten.

 

Sony


Check bovenstaande trailer. Dat is wat Sony allemaal gaat doen op de CES. Wat dat is, vraagt u? Geen flauw idee. Vager dan dit wordt het niet. Gelukkig zijn we de afgelopen weken al aardig wat te weten gekomen over de Sony Xperia Z4 smartphone, die komende week dus eindelijk gepresenteerd moet gaan worden. Maar er wordt ook nog altijd gefluisterd over de Sony Xperia Z4 Tablet Ultra, met een 12,9 inch beeldscherm.
Verder spreekt de uitnodiging van de persconferentie van Sony over: “The latest products and technology in 4K UHD, Hi-Res Audio, Digital Imaging and Mobile”. Dat lijkt me duidelijke taal. We verwachten veel van Sony.

 

Samsung

tizen-samsung-smarttv
Komtie wel of komtie niet? De Samsung Galaxy S6?! Als we de laatste roddels moeten geloven luidt het antwoord: neen. Zoals het er nu naar uit ziet wordt de Samsung Galaxy S6 pas een paar maandjes later gepresenteerd. Wat krijgen we dan wel te zien? De geruchten gaan dat Samsung zich sterk gaat maken voor The Internet of Things, een hippe term waarmee bedoeld wordt dat ál je apparaten met elkaar in verbinding staan. Twitterende wasmachines, Yo-ende waterkokers en een badkamerspiegel die ongemerkt naaktfoto’s van jou op Snapchat zet. Die smartdevices beginnen natuurlijk bij de tv’s, die worden voorzien van Tizen. Het eerste screenshot daarvan is al naar buiten gekomen, zie hierboven. Lijkt verdomd veel op LG’s WebOS, niet?

 

LG

LG zelf heeft al wat laten vallen over hun Music Flow home cinemasets, dus op het gebied van audio zitten we met LG zeker goed. Verder is de CES traditioneel het podium om nieuwe tv’s te tonen. Zo krijgt hun smart-tv platform een update naar WebOS 2.0. Dat klinkt al een stuk beter dan 1.0, maar wat het precies inhoudt, dat moeten we nog maar zien. Qua tv-hardware is te verwachten dat LG zich nu eens niet druk maakt om gebogen OLED-schermen, maar juist vol voor de Quantum Dot-technologie gaat. Die moet LCD tv’s een beeldkwaliteit geven die die van OLED benadert.
Maar de echte gadget waar we naar uitkijken is de LG G Flex 2 die al een tijdje in het geruchtencircuit circuleert. Schijnbaar hangt heel Las Vegas al vol met posters van het apparaat, dus echt een verrassing is het niet. Toch fascineerde de vorige buigbare telefoon van LG, en dat zal met dit apparaat niet anders zijn.

 

Asus


Laten we heel eerlijk zijn, Asus schiet het hele jaar door geen deuk in een pakje boter. Ze maken geen slechte producten, dat niet. Maar we kunnen wel veilig stellen dat ze op tech-beurzen steevast hun absolute hoogtepunt beleven. Met spannende aankondigingen van tablets die laptops en smartphones in een zijn – maar die we vervolgens nooit in de winkels zien. Kortom: we kijken graag wat Asus doet op de CES, maar hechten er voor de rest van het jaar weinig waarde aan. En ook dit jaar belooft het weer wat te worden. De teasers komen van de fabrikant zelf. Een telefoon met een knop en een camera, dat halen we er uit. Een andere teaser heeft het woord ‘optical zoom‘ in morse code weer. Daar kunnen we een stuk meer mee. Asus die een smartphone maakt met optische zoomlens? Daar willen we meer van weten!

Reacties

  1. Mike Bastable

    why the foto of the TIZEN interface for TV under the LG section guys!!!!!!!

    • Dennis de Vries

      Oeps, aangepatst.