Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

NudeAudio Move L brengt de boel in beweging

Ger
  • Op 14 oktober 2013

Sorry. Bovenstaande kop doet wellicht X-rated content vermoeden. Niets is minder waar. Voor dat soort fratsen moet je toch echt effe elders op het wereldwijde web kijken (geen zorgen, keuze genoeg – hebben we gehoord). Draadbreuk gaat het hier hebben over een nieuw merk. NudeAudio moet er zijn voor de muziekliefhebber die niet van naakt, maar van fashion houdt.

Wat dat betreft was FashionAudio misschien een betere naam geweest, maar goed, dan zit je focusdoelgroep wel heel erg in de Kim Kardashion-sectie en dat verkoopt ongetwijfeld slecht.

NudeAudio

NudeAudio dus. Het bestaat nog maar kort. Pas sinds augustus, zo verklapte een medewerker van het kraakverse merk aan Draadbreuk. Groots gelanceerd in de UK tijdens de London Fashion Week, iets minder groots in ons eigen land. Wij moeten het doen met een kleine tafel bij mini-beurs Presszone op een weinig bruisend industrieterrein ergens downtown Haarlem. Goed, de glimlach van een leuke marketingmedewerkster wekte onze aandacht en dat levert naast wat gekke gevoelens in onze buikstreek soms ook een leuke reportage op.

Want NudeAudio kan zomaar eens een succesje worden in Nederland. Het bedrijf maakt goedkope (draadloze) bluetooth-speakers, zo’n productgroep waar momenteel geld te halen valt. De hele wereld heeft Spotify, een smartphone en door de crisis een welhaast lege neplederen portemonnee. Dan zijn apparaten waar de term ‘budget’ met recht aan kan worden gegeven altijd fijn. Maar fabrikanten vinden ‘budget’ vies – dat verkoopt schijnbaar niet – en dus besluiten ze zelf tot  ‘feature’ of ‘lowcost’. NudeAudio kiest voor het hippe ‘fashion’, wat moet staan voor een ‘lekker gek’ design, gericht op de man en vrouw die graag leuke kleurtjes en vormen wil. “We enjoy design”, prijkt er trots op de (Engelse) website van het bedrijf en dat is ook direct te zien.

Move

NudeAudio’s productlijn bestaat momenteel uit drie speakers. De Move S, Move M en Move L (snapt u het gebbetje naar de kledingmaten?). De Move is het kleinst en dus het goedkoopst. Dit vierkante apparaatje past nog net niet in de kontzak, maar is wel heel draagbaar. We vrezen hier op de redactie echter voor het geluid. Waar moet dat in vredesnaam vandaan komen? Wellicht moet je voor een bedrag van drie tientjes (vier, als je volledig draadloos te werk wil gaan) niet teveel zeuren, maar in onze optiek lijkt het slimmer om voor minstens de Move M te gaan. Een fractie groter, maar wel wat meer power in zijn hol. Kost twintig euro meer, voor vijftig euro is ‘ie voor jou.

Vierkante draagbare bluetooth-speakers. Met recht 'lekker gek'.

Vierkante draagbare bluetooth-speakers. Met recht ‘lekker gek’.

De meest in het oog springende speaker is echter de NudeAudio Move L. Met een bedrag van 100 euro ook direct een stuk duurder dan de andere twee, maar wel met hoorbaar beter geluid. Erg goed en uitgebreid konden we tijdens Presszone niet luisteren, maar The National en Fresku schalden vrij luid over het terrein van De Lichtfabriek in Haarlem. Toen we het volume eventjes op standje ‘max’ zette kregen we wat meewarige blikken van de buren. Het mag haast geen toeval zijn dat dit concurrenten van Logitech waren. Hun UE Boom werd door ons verkozen tot ‘vakantiegadget van 2013’ (klik) en is qua prijs en functionaliteit ongeveer gelijk aan de NudeAudio Move L.

Alleen het design is totaal anders. Logitech heeft de Boom een staafvormige behuizing meegegeven, terwijl de Move L juist een iets meer traditionele rechthoekig design heeft. Weliswaar met wat grapjes als een speciaal haakje en een touwtje om de gadget aan op te hangen (Waarom, NudeAudio, waarom? Dit gaat nooit iemand ophangen. Nooit), maar toch minder opvallend dan de UE Boom.  Welke van de twee beter klinkt of langer meegaat qua accuduur durven we nog niet te zeggen.

Groen-grijs. Je ziet het niet vaak.

Groen-grijs. Je ziet het niet vaak.

Een uitgebreidere test geeft hier ongetwijfeld antwoord op, maar de eerste indruk over NudeAudio is in ieder geval erg goed en dat zeggen we helemaal niet vanwege de leuke marketingmedewerkster. Oh, en mocht je dat groengrijze kleurtje helemaal niets vinden? Er is ook een zwartrode versie – een stuk mannelijker.

Wij hebben een NudeAudio Move L aangevraagd voor een uitgebreide review. We houden je op de hoogte. Nu al op zoek naar NudeAudio? Het is de bedoeling dat de producten ook in fysieke winkels komen te liggen, maar wanneer? Dat is niet helemaal duidelijk. Gelukkig is er het wereldwijde web.