Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Robot voorspelt: Nederland wordt geen wereldkampioen

Voetballogo
Ger
  • Op 2 december 2022

Vroeger hadden we een octopus. En ook Cortana van Microsoft had een mening. Maar tegenwoordig is niemand zo accuraat als het prachtige nieuwe OpenAi, een ‘stukje’ software dat op basis van kunstmatige intelligentie voorspellingen doet. Tijdens een wereldkampioenschap voetbal komt dat best van pas. Maar helaas: Nederland wordt geen wereldkampioen.

Want ‘we hebben een sterke voetbalploeg, maar er zijn veel andere sterke teams die meedingen naar de titel’, zo beweert OpenAi. OpenAi geeft Brazilië, Frankrijk en Duitsland de meeste kans op de wereldcup. Zeker laatstgenoemde is ietwat opmerkelijk, aangezien dat land gisteren door Japan en Spanje is uitgeschakeld na een zinderde poulefase (niet pool, trouwens).

Noppert, Pasveer of Bijlow?
– Noppert.

Toch moeten we OpenAi, onder meer gegund door de enige echte Elon Musk, wel redelijk serieus nemen. Deze vorm van kunstmatige intelligentie hebben wij in de (extreem rijke…) historie van Draadbreuk.nl namelijk nog niet gezien.

Daar kunnen we een heel epistel aan wijden, maar oppertechguru Alexander Klöpping liet, met een klein stijfje, het een en ander zien bij Op1, het talkshowtje op NPO1. Kijk en huiver.

Testverantwoording: Alexander Klöpping vindt het vet.

Goed, na deze verhandeling over Mark Rutte, over hoe snel alles gaat en hoe ongelofelijk het is dat kunstmatige intelligentie allerlei dingen kan, tijd voor de echt belangrijke zaken: het WK in Qatar. Disclaimer: ja, wij vinden het ook niets dat het toernooi in dat sneue, homofobe oliestaatje wordt gehouden, maar we kijken wel gewoon. Want hypocrisie is ons niet vreemd. Net als alle andere Nederlanders.

Interview met robot OpenAi over het WK in Qatar

Wij interviewden dus OpenAi, via zijn speciale Playgroundsectie. Door een vraag te stellen en daarna op ‘submit’ te drukken, kwamen wij tot onderstaand gesprek. Overigens kan OpenAi ook afbeeldingen genereren, en in het kader van een stukje enthousiasme, zijn beelden bij dit verheffende artikel ook gemaakt door onze vriend. Dit keer via zijn DALL-E app.

Wie heeft de meeste kans om het wereldkampioenschap voetbal te winnen?

“Het is moeilijk om een specifieke ploeg te noemen met de meeste kans op het winnen van het wereldkampioenschap voetbal, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren zoals de vorm van de ploeg, de kwaliteit van het team, de mentale toestand van het team, etc. Als we echter naar de meest recente wereldkampioenen kijken, lijken ploegen zoals Brazilië, Duitsland en Frankrijk de meeste kans te hebben om het wereldkampioenschap te winnen. Deze ploegen hebben in het verleden bewezen dat ze de beste ploegen ter wereld zijn en ze hebben ook de meeste trofeeën gewonnen.”

Dutch player scoring a goal
Een tekening van een Nederlands Elftal speler die scoort (copyright: ja, niemand, eigenlijk)

Dus Nederland maakt weinig kans?

“Nederland heeft in het verleden verschillende keren meegedaan aan het wereldkampioenschap voetbal, maar heeft het nog nooit gewonnen. Hoewel Nederland een sterke voetbalploeg heeft, is het moeilijk om te voorspellen of ze het wereldkampioenschap voetbal zullen winnen, omdat er veel andere sterke teams zijn die ook meedingen naar de titel.”Welke speler van Oranje zou het verschil kunnen maken?

“Er zijn veel spelers van Oranje die het verschil kunnen maken bij het wereldkampioenschap voetbal, maar de meest opvallende speler is waarschijnlijk Virgil van Dijk. Van Dijk is een van de beste verdedigers ter wereld en hij heeft al bewezen dat hij een belangrijke rol kan spelen in het verdedigen van zijn team. Met zijn ervaring, tactieken en vaardigheden kan hij een grote bijdrage leveren aan het Oranje team en hen helpen de titel te winnen.”Hoe kan Nederland Brazilië verslaan?

“Om Brazilië te verslaan zal Nederland een goed gecoördineerde aanvalsstrategie moeten hebben, evenals een sterke verdediging om de gevaarlijke aanvallen van Brazilië te stoppen.

Nederland zal ook moeten proberen de controle over de wedstrijd te houden door het bezit van de bal te behouden en meer tijd in de aanval door te brengen. Als Nederland in staat is om een goede combinatie van teamgeest, tactieken en techniek te creëren, hebben ze een goede kans om Brazilië te verslaan.”