Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung komt met 458921830e Galaxy-product: de Tab A 10.1

galaxy tab a 10.1
Mart Opdam

Samsung lanceerde afgelopen vrijdag de Galaxy Tab A 10.1. Het is ongeveer het 458921830ste product uit de Galaxy-serie. Geintje natuurlijk, Samsung heeft nog geen vierhonderachtenvijftig-miljoen-negenhondereenentwintig-duizend-achterhonderddertig versies gemaakt. Zo voelt het gewoon af en toe.

Als je bij ons op het woord ‘Galaxy’ zoekt, krijg je alleen al 36 pagina’s vol. Je vraagt vast wel eens af hoe de wereld van Samsung er drie jaar geleden uit zag. Nou, zoveel is er eigenlijk niet anders. In een oud, vrij geestig pseudo-interview van collega Dennis met een Samsung-mannetje merk je dat nog maar eens. Zou het gewoon kijken als ik jou was!

De Samsung Galaxy Tab A 10.1

Goed, er is dus weer een nieuwe telg in de familie: de Samsung Galaxy Tab A 10.1. Een tablet die moet doorgaan voor ‘gezinstablet’: een 10.1 inch unit uit de A-serie voor jou en je kroost. Allemaal (niet zo) heel spannend. Wat de A-serie vorig jaar uniek maakte, was dat er gratis Microsoft Office op stond. Joepie. Oh, en er staan allemaal apps op voor de kids. Kunnen die eindelijk ook iets met een tablet. Als ik mijn nichtje van vier bezig zie met een smartphone of tablet lijkt me dat erg onnodig, maar wie ben ik?

Specs

Wat kan dat ding dan? Los van het feit dat specificaties doorgaans harde feiten zijn, zeggen ze lang niet alles Daarom vat ik de boel gewoon even samen:

– De Samsung Galaxy Tab A 10.1 borduurt voort op zijn voorganger, de Tab A 9.7;
– De batterij is 20% groter, of dat betekent dat hij 20% langer meegaat doet Samsung geen uitspraken;
– Wel laten ze weten dat de nieuwe tablet 33% sneller is, nog zo’n heerlijk percentage;
– Er zit achterop een camera met 8 MP;
– De resolutie is beter en het scherm is groter.

Meer is altijd beter

Kortom: meer is altijd beter. Dat lijk al jaren het devies van Samsung. Lekker elk jaar komen met een nieuwe versie komen, die net iets beter presteert dan zijn voorganger. Ook als je bovenstaande filmpje met die Samsung-man hebt gekeken, lijkt daar niet veel aan te zijn veranderd. Dan even het stickertje ‘familie’ op de tablet plakken en je hebt weer een doelgroep erbij om aan te verkopen. De Galaxy Tab A 10.1 is niets nieuws onder de zon en verbaast niemand. Dit houdt Samsung natuurlijk niet tegen om hem midden juni uit te brengen voor het schamele bedrag van €289,-.

(Wil je nou verder de tablet-geschiedenis van Draadbreuk induiken? We behandelden al eens de stelling of dat de tablet dood was en in Uitbuiken hadden collega’s Paul en Ger het al eens over de vervangingsmarkt.