Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

3 gadgets waar de redactie over had moeten schrijven

3 gadgets waar de redactie over had moeten schrijven
Ger
  • Op 19 april 2014

Ik mag dan wel in de middle of nowhere hebben gezeten, ik kan mijn vrinden en trouwe lezers natuurlijk niet in de steek laten. Stiekem hield ik het gadgetnieuws gewoon bij. Flipboard was mijn vriend op reis. Deze drie gadgets kwam ik destijds tegen op het interwebs en vond ik het bespreken waard. Ik kan zeggen dat mijn collega’s hebben nagelaten erover te schrijven. Doe ik niet, die hadden het om begrijpelijke reden te druk met de HTC ONE M8, FaceRift en dubieuze likprullaria.

 

1. Samsung SMART NX Mini

In een vrij gaar hostel checkte ik mijn mail. Er kwam een persberichtje van Samsung binnen. Ik moest glimlachen. Panasonic introduceerde een tijdje terug de DMC-GM1. Daar heb ik veel over geschreven. Een hele toffe compacte systeemcamera. Het was op dat moment de kleinste mirrorless op de markt. Maar termen als ‘kleinste’, ‘grootste’, ‘dunste’, ‘snelste’ – dat zijn woorden die vooral Samsung bezigt. En dus introduceert het de Samsung SMART NX Mini, ’s werelds – ja komt ‘ie – kleinste camera met verwisselbare lens. Of dat fijn fotografeert is een tweede, maar deze wifi-cam is in ieder geval heeuuuulll compact. Leuke toevoeging is het flip-out display, voor de broodnodige selfies. Met een adviesprijs van 399 euro mikt Samsung vooral op de instapper. Met NX denk je misschien aan Android, maar helaas. Desalniettemin best een aardig en vooral goedkoop ding.

Video Samsung NX Mini


Bron: Samsung

 

 

2. Toshiba Satellite P50t

Er is een gebrek aan Toshiba-nieuws op Draadbreuk. Waarschijnlijk omdat ze zelden iets lanceren waar wij kriebels ‘in de buuk’ van krijgen. De Toshiba Satellite P50t laptop is echter best iets om je over te verkneukelen. Met een 4k-scherm is het een heerlijke Windows-variant van de door velen zo geliefde Macbook-met-retina-scherm van Apple. Bovendien is het scherm een aanraakgevoelig, om ‘heerlijk door touch georiënteerde applicaties te navigeren’. Volgens het persbericht zorgt een speciale ‘anti-vingerafdrukcoating’ op het scherm er voor dat tijdens dat swypen, scrollen en drukken op het touchscreen er geen lelijke vlekken ontstaan. Eerst zien dan geloven, maar het klinkt veel belovend.

De aluminium gekleurde laptop is verkrijgbaar met de vierde generatie core i7 quad-core Intel processoren en bevat een AMD grafische kaart met 2GB geheugen. Afhankelijk van je budget kun je ook nog voor een SSD of traditionele harde schijven kiezen.
Het model is vanaf eind april verkrijgbaar tegen een adviesprijs van 1599 euro.

 

Video Toshiba Satellite P50t


Bron: Tweakers

 

3. Logitech G Tunable Gaming Mouse

Een muis op Draadbreuk. En dan niet zo’n vervelend beest die het brood in je keuken aanvreet. Nee, een computermuis. Waar we met zijn allen zoveel mogelijk vingeren op een touchscreen dan wel -pad, brengt Logitech wat innovatie naar een productgroep die net zo oud is als de eerste Windows 3.1 computer. Een muis speciaal gericht op gamen is er al langer maar de Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse is wel een bijzonder exemplaar. Het heeft namelijk zoveel sensoren en functies dat zelfs wij moeite hadden het persbericht te snappen. Zomaar een zinnetje: ‘dankzij een hoog DPI-bereik van 200 tot 12.000 met zero sensor-acceleratie, zero smoothing of filtering en zero pixel rounding biedt de muis ongeëvenaarde tracking-prestaties en een reactiesnelheid die bewegingen tot 300 inches (7,62 meter) per seconde kan volgen.’

Geen idee wat er precies staat, maar het zal ongetwijfeld je potje CoD een stuk aangenamer maken. Draadbreuk is de beroerdste niet en heeft de muis dan ook aangevraagd voor een review.  De Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse (wat een naam, trouwens) vanaf eind april in Nederland beschikbaar voor een adviesprijs van 79,99 euro.

 

Video Logitech Tunable Gaming Mouse


Bron: Logitech

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Het 4k scherm van de sattalite p50t, bah, bij 1800×3200 p scalet photoshpp bijv. al superslecht mee, op 4k moet het dan al helemaal een ramp zijn. De toshiba kirabook vind ik intressanter