Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Zo. Dit zijn geile tv’s van Samsung

Samsung CES 2015 tv
Ger
  • Op 6 januari 2015

We beginnen steeds meer van de televisiemarkt te houden. Het heeft weliswaar even geduurd – waar was de innovatie? – maar met opvallende designs, mooie nieuwe besturingssystemen en gekke features lijkt de beeldbuis van weleer aan een sterke opmars bezig. Dit keer is het de beurt aan Samsung. 

Op de CES in Las Vegas presenteerde de Koreaanse fabrikant namelijk meerdere zogenoemde S UHD-tv’s, televisies voorzien van 4K-resolutie en een eigen operating system. Samsung doet het bij dat laatste iets anders dan anderen. Waar LG WebOS heeft omarmd en bedrijven als Panasonic met een schuin oog naar Google kijken – kuch: Android TV – kiest Samsung er voor om zelf een eigen besturingssysteem te ontwikkelen. Het heet – jawel – Tizen, en moet vooral erg gebruiksvriendelijk zijn en een goede integratie met je Galaxy smartphone of tablet bieden.

SUHD Samsung tv met Tizen

Iedereen die weleens op Draadbreuk heeft gekeken, weet dat Samsung al lange tijd bezig is met de ontwikkeling van Tizen. Dit OS is niet alleen weggelegd voor tv’s, maar wordt al gebruikt in smartwatches en moet ook voor budgettelefoons de ultieme oplossing bieden. Al meer dan een half jaar zitten we te wachten op de Samsung Z1, maar om een volstrekt onduidelijke reden blijft Samsung de lancering van deze mobiele telefoon uitstellen. Misschien dat we de aankomende dagen meer horen.

Samsung SUHD tv CES 2015

 

Goed, terug naar de televisies. S-UHD met smart-bediening dus. Waar die S voor staat is ons niet helemaal duidelijk, maar Samsung biedt zelf met ‘Sensational’ en ‘Striking’ twee weinig subtiele handreikingen. Het bedrijf doelt hiermee vooral op de beeldkwaliteit. Zelf meent het ‘een nieuwe standaard’ te hebben gezet. De JS9500, JS9000 en JS8500 zijn namelijk voorzien van nanokristal-technologie. Die technologie levert 64 keer meer kleurexpressie dan conventionele TV’s, meent Samsung. Bovendien bespaart de techniek energie, doordat het de helderheid van beelden analyseert.

Samsung JS9500: vet design!

Of al die superlatieven kloppen is (zeker bij Samsung) altijd afwachten, maar onze eerste indruk is in ieder geval erg goed. AL is het maar omdat de Koreanen tegenwoordig erg hun best doen een gemiddelde televisie er erg lekker uit te laten zien. De JS8500, JS9000 en -vooral- de JS9500 zien er gewoon prachtig uit. Zet je een van deze curved televisies in je woonkamer, dan ziet zelfs de lelijkste Tokkie-woning er nog aardig uit. Moet je alleen wel even je moeder verkopen, want deze modelletjes zullen eh… niet goedkoop zijn. Reken voor het gemak maar op een eurootje of vijfduizend.

Samsung SUHD tv met Tizen video

Check vooral deze erg eenvoudige, maar wel doeltreffende video van Slashgear.

Reacties

  1. stijn v brummelen

    SUHD is gewoon Quantum Dot toch?
    Die SJ9500 heeft echt een hele vette achterkant ook.
    Ik denk dat ik WebOS 2.0. Prefereer boven tizen.