Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Sony komt met Walkman van 1200 dollar (!)

Sony komt met Walkman van 1200 dollar (!)
Ger
  • Op 6 januari 2015

Sony heeft op de CES de Walkman NW-ZX2 gepresenteerd. Een stand-alone mp3-speler die draait op Android. Niks vreemds aan, zul je zeggen. Tot je het prijskaartje hoort: 1200 euro. Zijn ze helemaal gek geworden daar in Japan?

De walkman was begin jaren negentig een vernuftig stukje techniek. Wat zeg ik, het was de redder van vele lange vakantieritjes. Cassettebandje erin en gaan. Maar de walkman werd een discman, de discman werd een minidisc-speler en daarna kwam de mp3-speler en was alles anders. Het merk ‘Walkman’ staat echter nog altijd als een huis – de muziek-app op Sony-telefoons heet niet voor niets Walkman – en wellicht daarom heeft Sony besloten weer een losse muziekspeler te maken.

Walkman NW-ZX2

De Walkman NW-ZX2 ziet er op het eerste gezicht best fraai uit. Doet qua rondingen eerder denken aan een Nokia-telefoon dan de Xperia Z-lijn, heeft een 4 inch scherm, 128GB aan opslagruimte en mocht dat niet genoeg zijn kun je er ook nog een SD-kaartje in kwijt. Dankzij wi-fi, bluetooth en NFC zijn er genoeg mogelijkheden om andere hardware aan te sluiten zoals draadloze koptelefoons en met een batterijduur van maximaal 60 uur kun je het met gemak de hele route du soleil uitzingen. Opvallend is wel dat het apparaat het moet doen met Android 4.2, maar wellicht is dat vanwege de problemen met het schrijven naar sd-kaartjes in Android KitKat.

 

Specificaties Sony Walkman NW-ZX2
  • Opslagruimte: 128 GB (uitbreidbaar met microSD)
  • Belangrijkste eigenschappen: High-Resolution Audio playback, S-Master HX Digital Amplifier, DSEE HX (Digital Sound Enhancement Engine), ClearAudio+, Clear Bass, Equaliser, VPT, one-touch listening via NFC and Bluetooth® connectivity
  • Ondersteunde muziekformaten: MP3, WMA, FLAC (192KHz/24bit), Linear PCM (192KHz/24bit), WAV (192KHz/24bit), AAC-LC, HE-AAC, Apple Lossless (192KHz/24bit), AIFF (192KHz/24bit), DSD (2.8MHz, 5.6MHz)
  • Batterijduur: Tot 60 uur (MP3 128kbps) / 33 uur (FLAC 192khz)
  • Besturingssysteem: Android 4.2
  • Beeldscherm: 4.0 inch FWVGA (854×480)
  • Formaat: 65.1×131.2×18.5 mm
  • Gewicht: 235 g

Ehh.. wel wat duur?

Qua specs dus een prima mp3-speler, leuk voor erbij. Al was het maar omdat je telefoon dan niet zo snel leeg gaat. Tot je het prijskaartje hoort. De Sony MW-ZX2 slaat namelijk een gat van 1200 dollar in je portemonnee, omgerekend net iets meer dan duizend euro. Serieus, waar gaat dit in hemelsnaam over? Voor duizend euro koop je een goede high-end smartphone én een iPod.

 

Prijskaartje: 1200 dollar.

Prijskaartje: 1200 dollar.

 

Overigens krijg je voor die duizend euro alleen de Walkman, een koptelefoon zit er niet bij. Wie ook maar één goede reden weet om de Sony MW-ZX2 alsnog te kopen, mag van ons in 2015 het hele jaar de titel Draadbreuk Audiogoeroe dragen. Maar we vinden je dan wel allemaal een rare snuiter.