Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Sandisk iXpand: geheugen voor je iPhone

Ger
  • Op 4 december 2014

Sandisk is niet echt een cool merk. Dachten we. Totdat we bij een presentatie van Sandisk’s nieuwe iXpand opeens Barack Obama langs zagen komen. Jullie geloven het niet? Bekijk bovenstaande iXpand video.

Sandisk kennen jullie van de SD-kaartjes. Iets oudere Draadbreukers wellicht van de MP3-spelers. Dat zijn niet de meest sexy producten op de markt. En dat schrijf ik met gevoel voor understatement. Toch is zo’n bedrijf als Sandisk best wel van belang. Waarom?

Liefst 71% van alle foto’s en video’s wordt gemaakt met een smartphone, aldus wat cijfers van Sandisk. Dan is fatsoenlijke opslag niet onbelangrijk. Sandisk is een grote speler op het gebied van alles waar je meuk op op kan slaan (is dat een goede zin, trouwens?). SSD-schijven, MicroSD-kaartjes, USB-sticks, dat soort dingen. Nu hebben de meeste smartphones al flink wat opslagcapaciteit onder hun kont, maar er is een ehh… vrij groot merk waarbij dit al jaren een punt van discussie is.

Apple doet niet aan extra opslag. Niemand weet precies waarom, maar het bedrijf acht de interne harde schijf in je iPhone of iPad voldoende om alle content op te bewaren. Nu valt daar bij 64 of 128 GB-edities wel wat voor te zeggen, maar wat als je slechts een iPhone 6 16 GB hebt? Dan ben je al snel fucked en word je gedwongen jouw foto’s of te verwijderen of op te slaan in die nare iCloud.

Sandisk iXpand USB-stick

Tot nu. Sandisk heeft, in samenwerking met het grote techbedrijf uit Cupertino (ja, echt!), de Sandisk iXpand ontwikkeld. Eigenlijk is het niets meer dan een USB-stick, maar dan met een extra lightningconnector.

Je sluit het kleine ding aan op je iPhone, installeert een app en je kunt weer naar hartenlust foto’s en video’s schieten. Maar dat is niet alles: Sandisk heeft de kleine gadget nog wat extra features meegegeven. Zo kun je filmformaten als MKV en MP4 met behulp van de iXpand aansluiten. Voor de nitwits: dat zijn dus de bestanden die je afspeelt wanneer je een afleveringetje van je favoriete serie aan het bekijken bent (gedownload via torrents, that is). Suits of The Newsroom op je iPhone of iPad dus.

iXpand hebben?

En dat is dus stiekem best wel handig. Bovendien kost zo’n extra geheugendinggevalgadget niet eens heel erg veel. De Sandisk iXpand komt er in meerdere modellen: 16, 32 en 64 GB. Prijzen zijn respectievelijk. 49,-, 69 en 99,-. Kun je niet wachten tot de iXpand te koop is in ons mooie Nederland? Rij dan voor de grap eens naar onze zuiderburen. In de Mediamarkt in België is de iXpand namelijk al te koop. Ja, jullie lezen het goed: een product is eerder in België dan in Nederland beschikbaar. Kwalijke zaak.