Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Slecht idee: flirten via de smartwatch

Slecht idee: flirten via de smartwatch
Dennis de Vries

Persbericht in de redactiemail: datingsite Lexa introduceert daten via smartwatch. ’s Lands grootste datingsite heeft een app gemaakt voor Android Wear en maakt daarmee onbedoeld inzichtelijk wat er mis is met de huidige hype rond smartwatches.

Volgens Lexa zijn ze de eerste datingsite met een app voor een smartwatch. Dat klopt helemaal, als je even vergeet dat datingsites Match.com en Tinder al veel eerder een app voor smartwatches hadden. Met de Android Wear app van Lexa kun je hoofdzakelijk twee dingen doen. Er verschijnen notificaties op je pols als er activiteit op je profiel is. Als je ‘gewinked’ wordt of als er een berichtje binnenkomt, kun je direct antwoorden. Niet door te typen – we hebben het hier over een smartwatch – maar door gebruik te maken van de spraakherkenning in het apparaat. Daarnaast kun je ‘eenvoudig online profielen bekijken en direct contact zoeken met een leuke date’, aldus Lexa.
 
lexa-app
 
De smartwatch-app biedt dus datgene wat je op je smartphone of computer kunt doen, maar dan met het gemak van een 1,5 inch beeldscherm met 280×280 pixels. Voor wie het sarcasme niet meekrijgt: dat lijkt me totaal niet makkelijk. Komt nog eens bij dat flirten een precaire bezigheid is, waarbij je elk woord in je reactie zorgvuldig afweegt. Nu werkt de spraakherkenning van een Android Wear smartwatch helemaal niet verkeerd, mits je in een stille ruimte zit. Maar om nou keer op keer jouw smooth lines foutloos aan je pols te dicteren terwijl je over straat loopt, dat is natuurlijk veel te veel gevraagd.

De sexloosheid van een smartwatch

Daarnaast is er geen apparaat sexlozer dan een hedendaagse smartwatch. Niets schreeuwt ‘ik heb het opgegeven op liefdesgebied’ dan een verlengstuk van je smartphone om je pols. Je voelt je mojo gewoon wegvloeien op het moment dat Android Wear de eerste pushmeldingen begint weer te geven en de aanblik van een smartwatch heeft op het andere geslacht in veel gevallen dezelfde uitwerking als een klompvoet, bochel, koffieadem, een gebrek aan humor en Crocs samen. Tenzij we dus iets over het hoofd hebben gezien, lijkt dit een verschrikkelijk idee. Lexa kan zelf wellicht opheldering geven, maar heeft op meerdere verzoeken om te reageren niet geantwoord. **Update** Lexa in de mail. Direct na het verspreiden van het nieuws is iedereen in Parijs in een meeting gegaan, om daar schijnbaar vandaag pas uit te komen. Antwoorden op onze prangende vragen volgen snel **